Aktive tips på reise

Om du skal ut å reise: pakk alltid med treningstøy i kofferten! På jobbreiser eller familieferie er det som regel hektisk eller mye sosialt samvær. Finn tid og prioriter egentid, enten det er 20 min eller en time.

Seminarhelg

Planlegging betyr ALT på slike turer, enten det er på ferie eller i jobbsammenheng!

Benytt deg av trimrommet
Benytt deg av trimrommet

For noen år siden deltok jeg på et tettpakket regionsmøtet for kursledere som strakk seg fra fredag til søndag. Som erfaren kursleder kjenner jeg til frykten for slike hektiske helger. Mye skyldes store matbuffeter, økende alkoholinntak og mye stillesitting. Dette er jo en litt uheldig kombinasjon i forhold til en effektiv vektnedgang. Det finnes likevel løsninger, så her får du mine tips og tanker:

For meg som til daglig ikke er medlem av en gym eller et treningsstudio føler at et trimrom på et hotell luksus. Jeg sjekker derfor alltid ut hotellets fasiliteter før reisen finner sted. Om hotellet jeg skal bo på har noen form for treningsstudio eller svømmebasseng, så er valget enkelt. Det blir trening i en pause!  Noen hoteller er utstyrt med gode treningsapparater og flere tredemøller, imens andre er mindre uten det helt store utvalget.

Om det ikke er noe godt tilbud, så er jo faktisk en joggetur på morgningen/ettermiddagen i nærmiljøet et godt innslag i en reise. Da kan jeg få en «sniktitt» på omgivelsene rundt et hotell jeg kanskje ikke forlater ellers den helgen pga møter og lignende. En utendørs treningsøkt gir også gjerne et annet perspektiv på en storby eller en naturopplevelse på destinasjonen du befinner deg på. Mye heller løpetur fremfor shoppingsenter og severdigheter , eller eventuelt som et godt avbrekk fra strandlivet i ferieukene.

Planlegging forbedrer opplevelsen

Uansett hvor du skal reise, så er det viktig å planlegge litt på forhånd slik at du pakker med deg riktig og egnet treningstøy til omgivelsene i forhold til klima, treningsanlegg osv.

Følelsen er jo så god når jeg får unna en sånn inneklemt treningsøkt, og en dusj før middag eller i en lengre lunsjpause. Da er både konsentrasjonen bedre til helgens videre møtevirksomhet. Samvittigheten er også god, og nytelsen av å ligge i ro på en strand eller lytte til interessante foredrag resten av dagen blir litt bedre.

Hvor ofte har du kanskje fersk frukt, flere ulike smoothies eller en nystekt omelett som en del av hverdagsfrokosten?

Buffet på helgetur

Når det kommer til mat så er det heller ikke noe i veien med en buffet eller et annet matutvalg enn ellers.

Du kan fint velge sunne alternativer på de fleste reisemål nå. Slik som denne frokosten som jeg forsynte meg av på regionsmøtet. Frukt, grønnsaker, friske bær og rene råvarer er jo topp. Du må jo ikke dykke ned i croissanter, bacon og sirupstekte pannekaker. Det finnes som regel så mye mer å velge i, og dette utnytter jeg maks.

Så konklusjonen er at du til neste reise bør huske joggesko i kofferten og en ekstra nysgjerrighet rundt matbordet!

Noen konkrete tips for reisen

På ferie eller hotellopphold finner jeg jo ofte et utvalg av mat/drikke som er mer eksklusivt (av høyere kvalitet) enn hva jeg ellers tar meg råd og tid til å nyte. Derfor gleder jeg meg heller til reiser, fremfor å frykte dem.

Tipsene er vel ganske enkle:

  • Forsyn deg med måte
  • Oppretthold en normal måltidsfrekvens med tilgjengelige mellommåltider
  • Drikk nok vann – spesielt ved siden av alkoholen
  • Velg noen eksklusive desserter (dine favioritter) etc. i små porsjoner om du absolutt skal unne deg litt ekstra til lunsj eller middag.
Powered by Labrador CMS