Trening på en lekeplass gjør underverker

Dersom du er hjemme i permisjon eller mye ute på farten med små barn, så vil muligheten for at befinner deg på en lekeplass være stor. Benytt tiden til å trene imens ungene leker!

Finn plass til treningen

Sensommeren er tid for barnehagetilvenning, og det er sikkert flere foreldre som meg som er litt fleksibel mellom barnehagen og jobb/hjemmet. Kort fortalt så skal hverdagen plutselig sjongleres igjen etter fellesferie, og timeplanen begynner så smått å tette seg til igjen.

Det er nå jeg minner meg selv på fellene og unnskyldningene som ofte kommer; «har ikke tid..» eller «når skal jeg liksom trene jeg da..»?? Derfor er det nettopp nå vi må huske på å finne litt tid til en treningsøkt inn i mellom alle avtalene eller kveldsaktivitetene.

Se potensiale i en benk

Jeg gikk i min barnehagetilvenning mye tur i nærmiljøet mitt for at sønnen min skulle få sove i vogn før barnehagen. Jeg gikk da gikk forbi en nedlagt lekepark uten noe aktivitet. Jeg var ikledd treningstøy siden jeg i utgangspunktet skulle få gå/jogge imens jeg både hørte på podcast og fikk toåringen til å sove. Jeg er jo en evig multitasker. Og da jeg så disse benkene i den nedlagte ute-parken så tenkte jeg «Aktiv Ute-kurs», som jeg da også holdt på samme tidspunkt.

Utendørstrening krever ikke utstyr

Jeg fikk unnagjort noen bulgarske utfall med beinet høyt – 10 repetisjoner på hvert bein – før jeg tok 10 push-ups mot bordet. Jeg tok 3 set, altså 3 runder med samme øvelser. Etter en sommerferie uten så mye styrketrening så må jeg innrømme at dette svei godt i muskulaturen.

Etterpå tok jeg 10 dips inntil benken (som på bildet) med strake bein der rumpa skal ned i bakken og så trekkes opp. Deretter 10 knebøy (setter meg helt ned på benken) i mellom dipsene. Her ble det også 3 set til forundring hos nysgjerrige forbipasserende og naboer. De får nå bare se tenkte jeg…

Jeg avsluttet med noen gående utfall rundt på plassen før jeg tenkte som så at 15 min effektiv styrketrening fikk holde for i dag, i tillegg til 1,5 time med power-walk i nabolaget m/vogn. Det var jeg stråelende fornøyd med på en tirsdag formiddag før lunsj. To dager etter var jeg både stiv og støl i både armer og bein.  Trening på en lekeplass gjør nemlig underverker. Moro!

Sjeldent ble til ofte

Før var det sjeldent at jeg fikk til dette. Nå griper jeg slike anledninger oftere, og ser ofte muligheten i en utendørs styrkeøkt på min vei.  oppfordrer til å gripe sjansen når du har muligheten. Mestringsfølelsen var hvert fall stor etterpå!

Powered by Labrador CMS