Hvordan opprettholde treningsvanene i førjulstiden?

Det er førjulstid og timeplanen fylles opp med julegaveshopping, julekakebaking, juleavslutninger, julebesøk, julebord osv. Mange erstatter treningen med juleforberedelser. Er det noe vi kan gjøre for å fortsette de gode vanene ¨selv om det er en “unntaksmåned”?

Prioriter treningen

Det er litt mer stress og fulle dager i førjulstiden og vi disponerer tiden annerledes enn vanlig. Alle har like mange timer i døgnet og det er helt individuelt hva disse timene fylles med. Du har de siste månedene kommet inn i gode rutiner når det gjelder trening og da er det dumt å nedprioritere dette fordi juleforberedelsene tar overhånd. Det er ikke noe problem å kutte trening i perioder, men på en annen side er det dumt at de gode vanene du har innarbeidet settes på pause. For noen er det er enkelt å komme tilbake i rutinen igjen, mens for andre er det vanskelig å komme tilbake etter en lang pause. Det er ikke sikkert du får til like mye trening, men litt er bedre enn ingen ting og tenk så deilig å ikke være helt ute av de gode vanene når januar starter.

Litt trening er bedre enn ingen trening

Prioriter litt trening og du vil garantert ikke angre når januar kommer!

For å gjennomføre treningen bør du muligens i den travle førjulstiden planlegge litt annerledes. Du kan for eksempel stå opp litt tidligere et par ganger i uken å trene før arbeidstid eller ta ha med deg treningstøy i bilen slik at du kan legge treningen rett etter jobb. Kanskje du også kan gå/jogge til jobb ved å gå av bussen tidligere eller sykle dersom du har utstyr til en vintersykkel. Helgene er også ypperlig for en treningsøkt, og legger du treningen tidlig på dagen får du gjort alt du har planlagt likevel. Kanskje har du til og med mer overskudd og motivasjon. Et annet tips er å bli med barna på deres organiserte aktiviteter eller vær med ut å leke. Du trenger ikke trene i flere timer for å få en god effekt, men bruke 30-45 minutter effektivt. Setter du av disse minuttene blir du garantert mer fokusert og effektiv når du trener.

Trening er forebyggende mot stress

Har du noen gang angret på en treningsøkt? Neppe. Trening fremkaller nemlig en rekke stoffer som bidrar til positive effekter i kroppen din. Etter en treningsøkt vil du føle deg mer opplagt og gladere. Stressnivået ditt er også redusert en periode etter gjennomført aktivitet. Dermed vil det kun være positive effekter ved å kombinere juleforberedelser med fysisk aktivitet. Kanskje du til og med klarer å senke skuldrene og være mer effektiv i alt du skal gjøre før jul om du prioriterer litt fysisk aktivitet.

Powered by Labrador CMS