Trening i mørket

Selv om vi er inne i den mørkeste tiden av året, betyr ikke det at du må ofre treningen utendørs. Med noen enkle tips kan du holde deg i gang gjennom hele mørketiden, selv om været inviterer til alt annet enn trening.

Vær synlig

Skal du trene ute i mørket er det viktig at du synes. Sett sikkerheten først og sørg for å bruke synlige klær, gjerne med reflekterende felt. Dersom du har, kan du også bruke en hodelykt.

Les også: Løpebelte med refleks

Tenk over hvor du skal

Bestem deg for hvor du skal før du går ut. Er det mange mørke parti med lite opplyste områder, sørg for å bruke hodelykt og refleks. Da ser du hvor du skal sette beina, samtidig som andre trafikanter ser deg.

Gjør avtaler med deg selv

Skriv ned i kalenderen når du skal trene, og se på det som en avtale med deg selv. Når du først har skrevet det ned er det vanskeligere å droppe det.

Ønsk vinteren velkommen med sin friske luft og vakre farger!

Før treningsdagbok

Noter ned fullførte treningsøkter. Det er motiverende å se tilbake på, og kan gi et bedre bilde på hvordan formkurven har endret seg.

Kle deg riktig

Sammen med mørket, kommer også kulden. Pass på hva du har på deg, slik at du holder deg varm. Svette blir fort kaldt. Samtidig er det viktig å ikke ha på seg for mye heller. Det holder som regel med en ulltopp og vindjakke. Husk også riktig skotøy. Sørg for gode sko med pigger dersom du skal løpe på hard snø eller is.

Ta deg en pause i hverdagen

Se på treningen som en avkobling fra hverdagens mas og stress. Plugg i ørepropper og hør på en god lydbok, podcast eller musikk mens du tar deg en frisk gå- eller løpetur.

Powered by Labrador CMS