5 tips til effektiv hjemmetrening på stuegulvet

Etter den siste tiden med Coviv-19, er det flere som har fått øynene opp for hjemmetrening. Det er effektivt, og lar seg så fint kombinere med både hjemmekontor og en travel hverdag. Det spiller ingen rolle HVOR du trener, og har du et godt program for hjemmetreningen kan den bli virkelig så effektiv. Og uansett vil hjemmetreningen alltid være et positivt avbrekk.

Gode tips for å komme i gang med hjemmetreningen

  1. Book litt tid i timeplanen til deg selv. Det behøver ikke være mer enn 15 minutter der du får unna en effektiv mini-økt.
  2. Rydd unna gulvet slik at du har plass på 2 x 2 meter til å utføre øvelsene.
  3. Bruk tøy du kjenner deg komfortable i. Du trening ikke nødvendigvis dyrt treningstøy for å gjennomføre et treningsprogram!
  4. Bruk noen minutter til å rulle på skuldre, hofteledd og knær for å varme opp.
  5. Tren og tilpass nivået ditt etter egen fysisk form. Husk at du konkurrerer kun med deg selv!
Få overskudd du også av treningsøkten!
Få overskudd du også av treningsøkten!

Erstatt tretthet med overskudd

Fordelene med å veksle mellom en stillesittende tilværelse og aktive pauser, er mange. Kroppen er lagd for å bevege seg, og vil raskt gi oss en positiv respons dersom vi husker å være nok fysisk aktiv. Hvem vil vel ikke ha økt overskudd, bedre humør og en kropp som stadig blir sterkere og tåler hverdagens påkjenninger?

Vi får gjerne mer energi tilbake av å være i aktivitet. Om du så går deg en tur, eller legger inn 15 minutter på stuegulvet med bevegelighetstrening og styrkeøvelser, så gjør det godt for kroppen! Økt fysisk aktivitet gir både mentale fordeler som nevnt over, men også fysisk helsegevinst. Få lavere blodtrykk, mer stabilt blodsukker, sunt midjemål, bedre søvnkvalitet og en mindre overvekt ved å holde kroppen i bevegelse.

Les også: Spis deg til lavere blodtrykk.

Hold deg i aktivitet

Det hjelper ofte å få litt veiledning for å komme ut av en “ond sirkel” med lite bevegelse og inaktivitet. Bli inspirert du også! Vi deler gledelig med deg våre treningsprogram som er lite utstyrskrevende. Du trenger kun et flatt område, da gjerne på en treningsmatte, i din egen stue.

Tabataøkt uten behov for utstyr

Tabata er en treningsform med 20 sekunders intervaller med 10 sekunder pause mellom hvert sett. Styrketreningen passer for alle nivåer.

Vår regionssjef og eminente trener, Lene Grøsland, guider deg her gjennom et 24 minutters Tabata styrkeprogram. Hun starter med en dynamisk oppvarming/strekk (ca. 4 min) så kjører Tabata- programmet i gang:

  • 6 øvelser a 20 sekunder
  • 10 sekunders pause
  • 8 runder

Varighet: 24 minutter

Styrketrening med mulighet for bruk av strikk

Vi gjør kroppen klar til trening med litt dynamisk oppvarming så går Lene gjennom selve styrkeprogammet.  Passer for alle nivåer, der Lene visere ulike vanskelighetsgrader for personlig tilpasning. Kan også gjennomføres uten strikker!

Øvelse 1:
40 sek monsterwalk / 20 sek pause
40 sek kick back (V ben også H på runde 2) / 20 sek pause
X 2 runder

 

Øvelse 2:
40 sek knebøy / 20 sek pause
40 sek kick back (V ben også H på runde 2) / 20 sek pause
X 2 runder

ABILICA ECO: Kjøp treningsstrikker i Roede-butikken. Foto: Abilica.com
ABILICA ECO: Kjøp treningsstrikker i Roede-butikken. Foto: Abilica.com

Lykke til med treningsøkten, vi kan love at du blir svett og får trent kroppen godt!

Øvelse 3:
40 sek sittende rygg øvelse / 20 sek pause
40 push up / 20 sek pause
X 2 runder

Øvelse 4:
40 sek triceps / 20 sek pause
40 sek diagonal løft / 20 sek pause
X 2 runder

Øvelse 5:
40 sek planke / 20 sek pause
40 sek mave / 20 sek pause
X 2 runder

Varighet: 23 minutter

Mangler du treningsstrikker?

Om du ønsker å kjøpe egne treningsstrikker for å øke motstanden, så kan disse kjøpes hos oss. I Roede-butikken har vi av og til tilbud på disse smarte og små strikkene som lett kan medbringes på reise, på hytta eller ligge tilgjengelig i en skuff hjemme.

Powered by Labrador CMS