Er du klar for å sykle til jobben?

Nei, sa du? Da kan jeg trøste deg med at det er ikke jeg heller… Jeg er ikke en sånn året-rundt syklist, men så snart snøen har smeltet, kan jeg ikke få

sykkelen min ut av garasjen for nok.

Og da kan jeg vel like gjerne røpe målet mitt for dette blogg-innlegget med en gang, og det er å inspirere andre til å bli sommer-syklister, om du allerede ikke er det! Og hvorfor skriver jeg dette nå, midt på vinterstid, etter det største snøfallet vi har hatt på lenge? Jo, det er to grunner til det: For det første er det fordi før vi vet ordet av det, er våren her. Det er så lett å utsette og skyve på ting. “Jeg skal fikse sykkelen min i morgen”, “sykkelen min må på service, jeg tar det til uka”. Kjenner du deg igjen? Her gjelder virkelig begrepet “utsett ikke til i morgen, det du kan gjøre i dag”. Gjør det nå – når sykkelservice-butikken har god kapasitet – så er sykkelen helt klar til sesongen er i gang!

Den andre grunnen til at jeg skriver dette innlegget nå, er fordi påmeldingen til årets Sykle til jobben-aksjon er åpnet. Sykle til jobben er en årlig kampanje med mål om å få flest mulig i aktivitet. Kampanjeperioden er fra 19. mai til 30. juni. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse.

Som følge av Covid-19 er Sykle til jobben utsatt til 19. mail, men du kan fra 6. april til 6. mail delta på en aktivitetskampanje med fokus på hjemmetrening og egentrening. Bli med på “Hjemmegym” her! Få inspirasjon og skap glede i hverdagen gjennom fysisk aktivitet.

Vi gleder oss til vi kan ta utetrening i lunsjen igjen!
Vi gleder oss til vi kan ta utetrening i lunsjen igjen!

Bra kollegial greie

I motsetning til hva mange kanskje tror, handler Sykle til jobben-aksjonen ikke bare om å sykle til jobben, men det handler om all aktivitet du gjør i kampanjeperioden. Min erfaring er at dette virkelig gjør noe med det kollegiale på jobben. For melder man seg på som et lag, konkurrerer man først og fremst med andre bedrifter i kommunen, men også i fylket, på landsbasis og så videre. I fjor måtte vi inn på nettsidene til Sykle til jobben flere ganger daglig for å sjekke hvordan Asker og Bærum brannvesen lå an, for vi lå i knivskarp konkurranse med dem. Jeg mener å huske at de gikk slo oss….men det får være greit.., vi tåler å bli slått av brannmenn..!

Og så blir det selvsagt litt intern konkurranse mellom kollegaene. Kanskje du kan planlegge allerede nå hvem du skal “slå” i sommer?

De som allerede er fysisk aktive trenger kanskje ikke en gulrot for å bli dratt i gang, men om du har kolleger som har et godt forhold til dørstokken sin, kan du friste med både individuelle premier – og premier til laget, som blant annet sykler, turer og treningsutstyr!

I år er vi 5 stykker fra Roede-kontoret som skal være ambassadører for Sykle til jobben-aksjonen, og vi håper vi kan inspirere andre til å være fysisk aktive, ved å dele bilder, skrive historier og være synlige. I 2019 hadde Sykle til jobben mer enn 43.000 deltakere. Hvor mange blir med på en aktiv vår i 2020 når kampanjen gjennomføres for 47. gang? 

Powered by Labrador CMS