Høsttur for hele familien

Alt er vakkert på denne tiden av året. Det er ikke bare en klar blå himmel som gjør det vakkert. Det kan være ganske godt i gråvær også! Men jeg skal være enig at noe bedre enn klar, krisp høstdag finnes nesten ikke. Kle på deg lag på lag, så det er enkelt å regulere varmen. Solen kan varme ganske godt, men det kan være kjølig i skyggen. Kle deg etter været. Da blir turen fin uansett!

Pakk en fristende og sunn matpakke, med nok mat! Og nok drikke – vann eller svak saft er det beste! Det er bedre å spise ordentlig mat enn masse kjeks og sjokolade. Ordentlig mat gir deg like mye krefter som søt mat, men det varer mye lenger – og det er ikke dumt på tur. Men husk: er du på en dagstur har kroppen bruk for mer mat enn du vanligvis har hvis dagene dine ellers er ganske stillesittende. Pass på å smøre nok mat så du ikke går tom for krefter. Da blir turen tyngre og ikke så lystbetont – og det er lett å få i spisefella når du kommer hjem.

Og når du går i mange timer får du virkelig brukt kroppen. Både muskulatur, sener og ledd, hjerte og lunger får brukt seg. Du får opp forbrenningen, du får brukt muskulaturen, du får opp pulsen og blodsirkulasjonen. Og det å bruke kroppen, puste i frisk luft, være sammen med mennesker man bryr seg om er også veldig godt for både hjertet og hodet. Man får gjerne også fjernet en del ”gruff” og stress på veien. Kanskje smilet og latteren sitter litt løsere… For meg fungerer slike turer som en slags mental ladestasjon, godt for meg og for alle rundt meg.

Ta med deg venner og eller familie. Legg opp turen slik at alle får utbytte av den. Dette gjelder forresten ikke bare turer om høsten. De samme faktaene, rådene og ideene gjelder for skituren!

God tur 🙂

Powered by Labrador CMS