Noe godt kommer det ut av krisen

Selvsagt er jeg redd den situasjonen vi er i. Det er ingen god følelse å kjenne at ting er helt ute av kontroll. Og med foreldre og svigerforeldre som er i riskogruppen både på grunn av alderdom og sykdom, blir jeg desto engsteligere. Så her i heimen kjører vi nokså hardt “regime”. Min tre barn leker kun med hverandre. De har lekt boksen-går med de to naboguttene noen ganger, men da holdt de god avstand.

Hverdagen ble brått snudd på hodet, og selv om jeg skravler med venninner og familie på alle mulige digitale kanaler, kjenner jeg også litt på stillheten og ensomheten.

Men istedenfor å grave seg helt ned, og bare se dystert på situasjonen, prøver jeg å se situasjonen fra flere sider. En gang så jeg to bilder. På det ene bildet hadde en person tagget “Just do nothing” på en vegg (Just do på en linje, og nothing på en annen linje), mens på en annen vegg var det tagget “It is impossible” (it på en linje, og is impossible på en annen linje).

Da disse to bildene ble satt sammen, i litt forskjellig vinkel, sto det “Just do it Nothing is impossible”. Budskapet er jo da å se livet fra mer enn en vinkel.

Vi heier på alle de små og store hverdagsturene!
Bra for folkehelsa
Og det kommer noe godt ut av dette, tør jeg påstå. Jeg som jobber med folkehelse og med å få folk opp av sofaen og ut på tur, blir så glad av å se så mange røre på seg ute som nå. Jeg har aldri i mitt liv sett så mange joggere eller turgåere, eller folk som bare er ute. Og jeg syns vi smiler og nikker mer til hverandre enn vi pleier. Tenk hva et sånt smil kan gjøre til en som har kommet seg over dørterskelen og våget seg ut på tur!
Jeg håper de som har dratt fram turskoene og joggeskoene for første gang, eller som sjelden gjør det under normale omstendigheter, virkelig kjenner på kroppen hvor godt litt frisk luft, lys og varme gjør med kropp og sjel.

Det er gjort mye forskning på effekten – og viktigheten av å være aktiv ute. Det er god medisin både for fysisk og psykisk helse.

Så midt oppi koronakrisen er det godt å se at så mange åpner øynene opp for – og utforsker, det som faktisk er det største – og billigste treningsanlegget vi har – og som ikke har stengt. Naturen vår! Ja, se på naturen fra en annen vinkel, som et digert treningssenter med uante muligheter!

Og med naturen like utenfor din egen dør, slipper du den berømte dørstokka.

Og det tror jeg er spesielt viktig i den tiden vi er i nå!

Powered by Labrador CMS