Så mange muligheter til å være fysisk aktiv!

Nå som treningssentre og svømmehaller nok en gang har blitt stengt som smitteforebyggende tiltak under Covid-19, og det er flere restriksjoner når det

gjelder idrettsaktiviteter generelt og breddeidretten, har mange lett for å tro at det er vanskelig å få trent. Dette har vi faktisk tall på også:

En Nordstat undersøkelse viser at nordmenn i alderen 20-40 år trener mindre enn hva de gjorde før koronautbruddet i mars. 7 % sier de har sluttet helt å trene siden pandemien, og 24 % sier de trener mindre enn før koronaviruset.

Les mer om denne saken på NRK.

Og ikke bare det, for den uvanlig våte høsten vi har hatt i store deler av landet – og det at det begynner å bli mørkt tidlig, gjør ikke akkurat dørstokkmila noe særlig kortere. Dessverre, for vi vet jo det at fysisk inaktivitet er ugunstig for den mentale helsen.

Jeg vet om mange som sliter med treningsmotivasjonen om dagen. Og mye innetid betyr som oftest mer tid til å kose seg med mat og snacks. Og den snacksens er sjelden av den sunne varianten. En langvarig pandemi kan åpenbart få alvorlige konsekvenser for folkehelsen på sikt. Og ekspertene er bekymret. Det er jeg også.

Les også: Husk på måltidsklokken i Korona-karantene

Mange muligheter

Men om slike tiltak ikke gir deg nok motivasjon til å få deg i gang, hva med å tenke at du skal gå det nye året 2021 lettere i møte! Året 2020 ble et litt trist kapittel for mange. Hva med å sørge for en mye bedre start på det neste året og neste kapittel?

Tren med andre i familien – og prøv noe dere ikke har prøvd før! Det er moro for alle!
Tren med andre i familien – og prøv noe dere ikke har prøvd før! Det er moro for alle!

Men ser man litt nærmere på det, finnes det faktisk veldig mange muligheter for å være fysisk aktiv i perioden vi er i nå. Det er flott å se hvordan både eksisterende treningssentre og nykommere har kastet seg rundt for å holde befolkningen aktiv, mens store deler av samfunnet for øvrig tar en liten time-out.

Les også: Noe godt kommer ut av krisen

Prøv noe nytt!

Sist, men ikke minst. Senk ambisjonsnivået. Tenk 5 eller 10 minutter noen ganger om dagen, og vær tilfreds med det!

Her deler jeg noen av treningsmulighetene vi har om dagen. Jeg har prøvd flere selv. Denne perioden har faktisk gitt meg mulighet til å prøve aktiviteter jeg aldri har prøvd før. Det er gøy!

  • Roede kjører gratis live-treninger alle torsdager kl. 18:00. Jeg kan garantere at du får opp pulsen og blir kjent med noen muskler som du ikke har hatt så mye kontakt med den siste tiden! Sånn at det gjør vondt både å le og nyse, men det går jo over, og man føler seg bitte litt sterkere!
  • Trening på Naardic.no. Dette er en stor satsning med direktesendt trening med mange kjente trenere. Selv har jeg falt helt for de interaktive ro-øktene med Olaf Tufte! Tenk å få en haug med personlige tilbakemeldinger og oppmuntringer av en verdensmester! Her kan du få gratis medlemskap i 14 dager og teste det ut.
  • “Gå” eller “jogg” til hjemmekontoret. Ta deg en luftetur før arbeidsdagen starter, og kanskje under lunsjen også. Du skal vel neppe spise lunsj med noen andre, så da kan du spise mens du tar deg en tur.
  • Om du er Sats-medlem, kan du delta på direktesendte gruppetreninger.
  • Det finnes en rekke apper med treningsprogram. Øvelsene er effektive, krever lite utstyr og kan gjøres på stuegulvet. Ta med hele familien – gjerne flere ganger om dagen siden øktene pleier å være veldig korte.
  • Prøv noe nytt og bli inspirert. Kanskje tiden er inne for å prøve yoga? Eller hva med trening med sklimatter eller strikk? Det finnes masse videoer på nettet.
  • Bruk trappen. De fleste har en trapp i huset sitt eller i leilighetskomplekset de bor i. Bruk denne noen ganger om dagen. Løp, gå, hopp og få opp pulsen!
Powered by Labrador CMS