Tips for en aktiv påske

Jeg synes at påsken er en utrolig fin tid ute, da begynner solen å varme, snøen smelter, leirkallen blomstrer, ettermiddagene er lysere og jeg begynner å se antydning til årets skjønneste sesong – våren melde sin ankomst. Energien kommer – I LOVE IT!

Jeg har kommet dit at jeg er litt avhengig å få gjennomført noen treningsøkter i løpet av uken og mest da med omtanke for de jeg til enhver tid har rundt meg.

I påsken er det gode muligheter til å prioritere mer aktivitet sammen med familien, men også rydde plass til litt mer egentid til trening. Å investere i noe ekstra aktivitet og trening i påsken kan få fart på vårformen! Klarer du å få en kickstart på treningen i påsken kan det være lettere å holde på godfølelsen når hverdagen starter for fullt igjen.

Her kommer noen tips til aktiviteter som fungerer for meg og som gir meg en mer aktiv påske.

Jeg har mål om å ta utgangspunkt i anbefalingen om 3-4 kondisjonsøkter og 2 styrkeøkter og variere påskeuken med ulike typer aktiviteter samt varighet og intensitet på aktivitetene. Da har jeg tro på at det blir lettere å nå målet.

Påskemorgen

Jeg elsker rolige feriemorgener med kaffen, avisen og NRKSuper med minsten i armkroken. Det er alltid kos når vi gjør det. Men jeg liker også å starte dagen med en treningsøkt når jeg har fri. Det gir god energi som jeg (og de andre rundt meg) har glede av resten av dagen. Jeg opplever ofte at det er lettere å gjennomføre en treningsøkt før sirkuset starter enn å rydde plass til det senere ut på dagen.

 • Bestem deg kvelden før
 • Legg frem utstyret slik at du husker planen din
 • Ikke nøl

Avtal påsketrening med venner

Min treningsglade venninne, Lise og jeg har i flere år hatt en tradisjon om «Nyttårsrun», og starter året med 10 km første nyttårsdag bare for å sette standard på hva vi vil med dette året. Da planlegger vi de store hårete treningsmålene våre og er veldig fornøyde med den gode starten på det nye året. I år skal vi gjennomføre «Påskerun», målet blir en mil 1. påskedag. Å ha en treningsglad venninne betyr utrolig mye for meg! I en hektisk hverdag er det ikke like enkelt å finne tid til å trene sammen, men de gangene vi klarer er det rene kinderegg-effekten. Vi får trent, pratet og luftet hodet på en samme økt og de gangene det skjærer seg så heier vi på hverandre via sms.

 • Avtal tidspunkt dagen før og hold den hellig
 • Ta de lange turene med en venninne da får dere mer tid å prate og det er lettere å motivere seg til de lengre turene

Kom sterkere ut av påsken

Når det gjelder styrketrening er det noe jeg må jobbe bevisst med meg selv for å sette av tid til. Jeg synes det er vanskelig å prioritere rene styrkeøkter, selv om jeg vet hvor viktig styrketrening er for å opprettholde muskelmassen, forbrenning og ikke minst for kroppsstyrken. Men jeg har funnet min måte å gjøre det på. Jeg må ha det helt klart for meg hvilke øvelser jeg skal gjennomføre og hvordan jeg skal gjennomføre det i forkant av økten for at den skal bli effektiv:

 • Velg deg ca 4-6 styrkeøvelser som du kan kjøre som en sirkeltreningsøkt – eks. knebøy med spenst for sete og lår, sittende roing med strikk for rygg, armhevinger for armer og bryst og planken i forskjellige varianter for mage og rygg
 • Sett på musikk og kjør hver styrkeøvelse i 45 sekunder, gå rett over på neste øvelse
 • Ta et minutt pause etter at du har gjennomført alle 4-6 styrkeøvelsene og gjennomfør 3 serier

Påskeaktiviteter med familien

Å få med hele familien på aktiviteter er ikke alltid like lett, da ønsker og behov kan sprike voldsomt. Og det er ikke veldig enkelt å ta aktiviteter på sparket lenger da ungene også planlegger aktiviteter med sine venner. Jeg har også funnet ut at selv om jeg har tenkt gjennom hvordan denne turen /aktiviten skal gjennomføres så må gutta mine involveres. Disse påskevettreglene funker for oss:

 • Meld i fra i tide om påskens aktiviteter
 • Ta alltid med mat og drikke på tur
 • Snu i tide – ofte starter den frie aktiviteten på baseområdet.
  Da er de ofte slitne når de skal ta fatt på turen hjem

Nyt årstiden

Som jeg nevnte innledningsvis synes jeg påsken er en utrolig fin tid og begynnelsen på en flott sesong. Alt trenger ikke å gå i høyt tempo, det funker faktisk veldig bra å ta en tur i rolig tempo også, senke skuldrene, nyte tiden og glede seg over vårens ankomst.

Påskehilsen fra Unni

Powered by Labrador CMS