Alt for mye mat!

Begrepet LUKSUSPROBLEM er et ord jeg benytter meg av ofte. Ikke fordi det er en fancy måte å uttrykke seg på, men fordi ordet er så vêlbeskrivende på det som vi, som har utfordringer med vekt, ser på som “problematisk“. Kanskje kan vi forsøke å i stedet huske på hvor heldige vi er?

“Jeg klarer ikke å spise nok kalorier!”


Heldiggriser, er vi… som kan spise oss stappmett til middag!

Mange som skal ned i vekt får seg en liten vekker når de legger om kostholdet sitt. Det viser seg jo at de absolutt ikke skal gå på sultekurs, men at de ved å gjøre noen enkle tiltak skal ta bort litt av noe – og plusse på med noe annet. Se bare på denne illustrasjonen:

Ikke mindre mat – kun smartere:)

Vi skal likevel ta på alvor at enkelte faktisk syns det kan bli litt mye mat., selv om det er et aldri så stort luksusproblem. Jeg har derfor hentet noen av de rådene vi gir våre deltakere, som er hentet fra vår flotte kursbok som man får utdelt på kurs.

Spis energitett mat – mat som selv i små mengder gir mange kalorier.
Spis mat med næring, unngå “tomme kalorier”, som søte kjeks, godteri og sjokolade. Eksempler på “riktig” næringstett mat kan være nøtter, avokado eller oliven.
Velg kaloririkt pålegg som gir deg det hjertevennlige fettet. Doble kvoten med pålegg om nødvendig.
Tørket frukt kan gjøre susen.
Bruk litt ekstra hjertevennlig olje når du lager mat – så kan du spise mindre middagsporsjoner.
Du kan piffe opp salaten med avokado, oliven, soltørkede tomater og pinjekjerner.

———————————————————————————————————————————————————–

Pinjekjerner til salaten eller tørket aprikos som alternativ snacks:)


Litt ekstra makrell i tomat på skiven kan gjøre susen:)

 
Gode alternativer
 
<3
 
 
———————————————————————————————————————————————————-
Mange ganger er det deltakere på kurs som stusser over at de skal spise mye, og at vi som er kursledere er opptatt av at de skal spise nok. Noen kan ikke fatte og begripe hvorfor de skal spise mye, når det i alle tider har vært sagt at man skal spise LITE for å gå ned i vekt. I denne artikkelen kan du lese hvorfor det er så viktig å spise nok:
Spis MER – og gå ned i vekt!
Vi skal ha det godt og kunne nye livet selv om vi teller kalorier. Fokusêr gjerne på alle dine muilgheter i stedet for begrensninger når du skal jobbe med kostholdsendring.  Tenk over hvor heldig du er som har så mye godt å velge i, og som slipper å være sulten. Spis nok og spis riktig… og som jeg pleier å si: NYT hver eneste kalori! 
Hilsen Charlotte
Begrepet LUKSUSPROBLEM er et ord jeg benytter meg av ofte. Ikke fordi det er en fancy måte å uttrykke seg på, men fordi ordet er så vêlbeskrivende på det som vi, som har utfordringer med vekt, ser på som “problematisk“. Kanskje kan vi forsøke å i stedet huske på hvor heldige vi er? “Jeg klarer ikke å spise nok kalorier!” Heldiggriser, er vi… som kan spise oss stappmett til middag! Mange som skal ned i vekt får seg en liten vekker når de legger om kostholdet sitt. Det viser seg jo at de absolutt ikke skal gå på sultekurs, men at de ved å gjøre noen enkle tiltak skal ta bort litt av noe – og plusse på med noe annet. Se bare på denne illustrasjonen: Ikke mindre mat – kun smartere:) Vi skal likevel ta på alvor at enkelte faktisk syns det kan bli litt mye mat., selv om det er et aldri så stort luksusproblem. Jeg har derfor hentet noen av de rådene vi gir våre deltakere, som er hentet fra vår flotte kursbok som man får utdelt på kurs. Spis energitett mat – mat som selv i små mengder gir mange kalorier. Spis mat med næring, unngå “tomme kalorier”, som søte kjeks, godteri og sjokolade. Eksempler på “riktig” næringstett mat kan være nøtter, avokado eller oliven. Velg kaloririkt pålegg som gir deg det hjertevennlige fettet. Doble kvoten med pålegg om nødvendig. Tørket frukt kan gjøre susen. Bruk litt ekstra hjertevennlig olje når du lager mat – så kan du spise mindre middagsporsjoner. Du kan piffe opp salaten med avokado, oliven, soltørkede tomater og pinjekjerner. ———————————————————————————————————————————————————– Pinjekjerner til salaten eller tørket aprikos som alternativ snacks:) Litt ekstra makrell i tomat på skiven kan gjøre susen:)   Gode alternativer   <3     ———————————————————————————————————————————————————- Mange ganger er det deltakere på kurs som stusser over at de skal spise mye, og at vi som er kursledere er opptatt av at de skal spise nok. Noen kan ikke fatte og begripe hvorfor de skal spise mye, når det i alle tider har vært sagt at man skal spise LITE for å gå ned i vekt. I denne artikkelen kan du lese hvorfor det er så viktig å spise nok: Spis MER – og gå ned i vekt! Vi skal ha det godt og kunne nye livet selv om vi teller kalorier. Fokusêr gjerne på alle dine muilgheter i stedet for begrensninger når du skal jobbe med kostholdsendring.  Tenk over hvor heldig du er som har så mye godt å velge i, og som slipper å være sulten. Spis nok og spis riktig… og som jeg pleier å si: NYT hver eneste kalori! Hilsen Charlotte

Les hele artikkelen på bloggen.

Powered by Labrador CMS