Det beste tidspunktet å trene

Er du blant dem som trener for å gå ned i vekt, kan tidspunktet for når du trener på dagen ha noe å si.

Publisert

Amerikanske forskere har nylig sett på dataene til 5300 personer, og har nærmere bestemt sett på deres treningsvaner for å vurdere vekten til hver enkelt person.

I studien kommer det fram at for å oppnå best resultater med tanke på vektreduksjon, er det smartest å trene mellom 07 og 09 om morgenen. Studiedeltakerne som var morgentrenere hadde lavere BMI og mindre midjemål sammenliknet med personer som trente senere. Og dette til tross for at morgentrenerne var mer stillesittende i løpet av dagen enn de som trente senere på dagen.

Morgentrenerne hadde i snitt BMI på 25,9 mens de som trente om ettermiddagen hadde i snitt BMI på 27,6 mens de som trente på kvelden hadde snitt på 27,2. 

Bli Roede-medlem du og! 

Så hvorfor har det seg slik?

Ifølge forskerne kan morgentrening fungere best for mange, fordi det er lettere å holde seg til et treningsprogram eller et treningsopplegg, blant annet fordi det er mindre sannsynlig at man blir forstyrret eller avbrutt av telefonsamtaler, e-poster, møter eller andre uforutsett ting.

Så det er ikke bare frekvens, varighet og intensitet på treningen som kan ha noe å si for vektreduksjon, men også når på døgnet du trener. 

Forskerne sier at morgentrening kan være en av mange viktige faktorer for å forebygge fedme, og det kan ha en positiv innvirkning på personer som ellers tilbringer mye av dagen sittende. 

Forskerne er likevel forsiktige med å gå ut og anbefale alle å trene om morgenen, for det kan være andre grunner til at de som trener om morgenen har enn mer fordelaktig vekt, som for eksempel at de har bedre søvnkvalitet sin og mindre stress i hverdagen.

Les også: Sov deg til bedre vekt

A og B mennesker 

Også er jo det forskjell på oss mennesker, noen er A-mennesker mens andre er nattugler og B-mennesker. Det er ikke sikkert det er fordelaktig å "tvinge" et B-menneske til å endre hele sin biologiske rytme og starte dagen med å trene. 

Forskerne er faktisk fremdeles noe uenige om hvilket tidspunkt det er best å trene på for å gå ned i vekt, men flere og flere studier peker i retning av at morgentrening er best, selv om det må mer forskning til.

I Roede sier vi at den beste treningen er den du får gjennomført, helt uavhengig av når den er! 

Powered by Labrador CMS