Mer av grønnsaker, frukt og bær

Mer grønnsaker, frukt og bær til alle måltider er bra for både helsen og smaksløkene. En neve her og en neve der blir fort fem om dagen. Vi gjør som helsedirektoratet denne måneden; fokuserer på alt det vi med fordel kan spise mer av! #MerAv

Fargelegg alle måltidene med grønnsaker, frukt og bær

De aller fleste kjenner til at frukt, bær og grønnsaker er matvarer som er bra for oss. Det er ikke uten grunn at helsemyndighetene anbefaler at vi spiser minimum 500 gram hver dag, hvorav halvparten bør være frukt eller bær og andre halvparten grønnsaker. I noen land anbefales faktisk enda mer.

MER AV: Fargelegg alle måltidene med grønnsaker, frukt og bær

Årsaken til at frukt, bær og grønnsaker til stadighet blir satt i sammenheng med god helse er ikke uten grunn. De har et høyt innhold av vitaminer, mineraler kalium, plantestoffer, antioksidanter, samt kostfiber.

Et rikt inntak av frukt, bær og grønnsaker reduserer risikofaktorer for koronar hjertesykdom, slik som et forhøyet kolesterol. Det kan og se ut til at frukt, bær og grønnsaker dessuten kan redusere dosen kolesterolsenkende medikamenter.

Tips til å øke inntaket av grønnsaker, frukt og bær

Tilgjengelighet av frukt, bær og grønnsaker må til for at vi spiser det. Kjøp inn mengder slik at du har det i hus, deretter må du gjøre det tilgjengelig nok for at det blir spist. Da kan du ha oppskåret frukt, grønnsaker og bær fremme og i skåler. Kanskje du kan servere grønnsaker og dipp som en forrett eller som snacks til kvelden?

Ta en titt i Roede-kjøkkenet for inspirasjon til mer grønt i hverdagen!

Her har du noen tips på hvordan du kan øke inntaket

En neve bær på frokostblandingen

En gulrot og paprika, salatbader på skiven til lunsj

Frukt som mellommåltid

En liten boks tomater på pulten

Alltid grønnsaker til middag

Frukt til dessert

Bær på grøten til kveld

Smoothie som mellommåltid

Vi oppfordrer deg også til å se Helsedirektorates film om #MerAv frukt og grønt her!

Powered by Labrador CMS