Det magiske mellommåltidet

Jeg har nå vært kursleder i 35 år og har selv gått ned 27 kilo. Min motivasjon som kursleder er å hjelpe andre ned i vekt og at de får til en livsstilsendring de kan leve med. En av mine viktigste erfaringer her er at det å unne seg et lite mellommåltid rundt klokken 14 er smart!

Det å gå ned i vekt handler ikke om å komme fortest mulig i mål, men å ha det hyggelig underveis – slik at det blir en varig livsstilsendring. Min erfaring er at de som har dårlig tid i vektnedgangen, er de som går fort opp igjen etterpå. En av grunnene er nok for de fleste at de ikke klarer å finne nye gode vaner og derfor faller fort tilbake til de uvanene de hadde før.

For å kunne endre på sikt må hode og kropp være på lag, både fysisk og psykisk. En av tingene du kan gjøre her er å fylle på med energi regelmessig i løpet av dagen. I forhold til vektreduksjon og ikke minst det å holde vekten viser det seg at det er fornuftig å spise flere mindre måltider – fremfor noen få store.

Dette fordi kroppen da får jevnlig påfyll av energi til å klare dagens gjøremål og for ikke å «sprekke» på noe som er usunt.

Det er her jeg virkelig setter pris på det magiske “kl. 14-måltidet”

Lykke til og kos deg med nok mat underveis i din livsstilsendring!

Etter mange års erfaring med egen vekt og med mange år som kursleder, ser jeg at dette måltidet er viktig av flere årsaker:

  • Ved 14-15-tiden blir vi trøtte og uopplagte, og da hjelper det med energipåfyll.
  • Det er lett å spise noe usunt på vei hjem fra jobb eller når du er i butikken.
  • Det går for lang tid mellom lunsj og middag, og da er det lett å spise alt for mye til middagen og senere på kvelden.
  • De som fyller på energi ca. klokken 14 sliter mindre med sug om kvelden – fordi de har fylt på jevnlig i løpet av dagen.
  • Det er som regel kaffepause eller møte med noe godt å spise på jobben rundt dette klokkeslettet, og da er det hyggelig å kunne spise noe i stedet for å spise noe usunt som blir servert.
  • Humøret er jevnere hele dagen med jevnlig påfyll av energi.
  • Du vil føle mindre sult og få mer overskudd – fordi du spiser jevn.

Et kl. 14-måltid bør være et lett måltid som ikke inneholder så mye energi. Vi er fortsatt litt mette etter lunsj og skal jo være sultne til middag. Tips på mellommåltid finner du på www.roede.com.

Hva er ditt beste tips for et godt mellommåltid?

Ann Kristin Falla
Livsstilscoach og kursleder i Roede AS

Powered by Labrador CMS