Det viktige vedlikeholdet – Klinikk for Alle

Grete Roede inngikk i 2015 et samarbeid med Klinikk for Alle da vi så at veldig mange av våre kursdeltakere også har muskel- og skjelettplager som vi ikke kan hjelpe dem med. Klinikk for Alle har på sin side mange pasienter med overvekstproblematikk, som ikke de kan behandle, med unntak av et par klinikker som har egne ernæringsfysiologer. Grete Roede har i dag kurs på 5 klinikker i Oslo & Akershus og vi håper å utvide samarbeidet til å bli landsdekkende. På Roede-magasinet vil vi hver måned presentere en ny artikkel fra Klinikk for Alles medlemsblad «Helse for Alle». Et vondt kne eller en dårlig hofte kan behandles ved hjelp av fysioterapi, kiropraktikk, osteopati eller lignende, men det kan også i svært mange tilfeller forebygges ved et sunt og riktig kosthold.

Hvor ofte sender du kroppen på service? Regelmessig vedlikehold kan bedre livskvaliteten, forebygge kroniske plager og gi deg et lengre liv.

Vi lever stillesittende liv og utsettes for mye stress. Å gå rundt med konstant stress i kroppen kan for de aller fleste føre til store fysiske og psykiske plager.
– Stress får kroppen til å skille ut stresshormoner. Når disse går i blodbanen får man høyere blodtrykk og puls, men også stram muskulatur fordi den er konstant anspent, sier kiropraktor Bent Roar Ekerhaugen Klinikk for Alle – Fornebu. Ni av ti går rundt med spenninger på et eller flere punkter i kroppen som krever behandling.

– De aller fleste av oss venter for lenge før vi oppsøker hjelp. Vi går rundt med stive nakker, vonde rygger og smerter i hofter, bryst og armer. Vi sender bilen på regelmessig service for å unngå at den kollapser, men ignorerer kroppens signaler på at noe er galt. Regelmessig vedlikeholdsbehandling kan spare deg for mange penger samtidig som du opprettholder en velfungerende kropp, sier han.

Regelmessig vedlikeholdsbehandling kan forebygge en rekke kroniske muskel- og skjelett-lidelser. Ikke ignorer smerte Ekerhaugen understreker viktigheten av å ta smertesymptomer på alvor. I dag er muskel- og leddplager den vanligste årsaken til at folk sykemeldes. – Alle symptomer må tas på alvor. Det er kroppens måte å si i fra om at noe er galt, at noe har stivnet eller satt seg fast. Det kan være noe med ledd, bindevev eller muskulaturen – for eksempel at en betennelse er på gang. Hvis dette forblir ubehandlet kan det føre til kroniske lidelser som krever et langt og kostbart behandlingsopplegg. – Vi må bli flinkere til å gi kroppen forebyggende behandling og kjenne på gleden over å få mer energi, over å være frisk, og ha fri funksjon i alle kroppens muskler og ledd, sier han og legger til at toppidrettsutøvere går gjerne flere ganger i uken til behandling for å løse opp stive muskler og ledd. Det er like viktig for helsen med vedlikeholdsbehandling som å trene. Han mener imidlertid at det er opp til hver enkelt å finne ut hva som gjør dem godt. Noen har nytte av å gå til kiropraktor en gang i måneden. For andre er det massasje, akupunktur eller en annen behandlingsform som virker best. ”Det å gå til vedlikeholdsbehandling en gang i måneden er for mange, like viktig som å trene ” Kiropraktor Bent Roar Ekerhaugen, Klinikk for Alle

Blir sykeliggjort
I Østen har de en kultur for å ta vare på helsen sin med forebyggende behandlinger som massasje, meditasjon og akupunktur. I vår kultur blir vi kritisert for sykeliggjøring dersom vi går regelmessig til kiropraktor, fysioterapeut, osteopat, akupunktør eller lignende.
– Dessverre er det også en tendens blant medisinske autoriteter å ignorere det pasienter sier at de føler. Hvis ikke blodprøver, røntgen eller MR avdekker noen årsak til smertene, får pasienten beskjed om å spise smertestillende tabletter og fortsette som før, sier han.

Powered by Labrador CMS