Inspirasjon til nye favoritter

Jeg er ingen kokebokfantast med store samlinger av kokebøker, men jeg har likevel langt flere kokebøker enn jeg faktisk bruker. Den største stabelen er de

som først og fremst er til inspirasjon, de jeg bare blar i og nyter bildene. Den mellomste stabelen er de jeg bruker når det skal være litt ekstra godt i helgen eller til spesielle anledninger. De krever handlelister og en tur i en større matvarebutikk.

Stabelen med hverdagskokebøker er heller slunken. Til hverdags skal det gå fort og det er lett å ty til de oppskriftene man kan utenat. Det er likevel flest hverdager og her det er mest å hente dersom du ønsker et sunnere kosthold og en lettere vekt.

Jeg har skrevet det før, at en livsstilsendring er enklere dersom du finner glede i de endringene du gjør. Særlig gjelder dette matgleden. At du kan kose deg med maten og nyte et godt måltid selv om du ønsker å passe vekten. Uten matgleden kan det bli vanskelig å holde fast på de nye vanene. Derfor synes jeg det er så viktig at man bruker tid på nettopp matlaging når man skal ned i vekt.

Det å finne noen nye og sunnere favoritter som kan erstatte noen av de gamle traverne på middagsbordet er en god investering i en lettere hverdag. Noen favoritter som ikke krever kokebok, men som sitter i ryggmargen. Der du kan ta handlelisten på sparket og tilberedningen lar seg kombinere med barnas lekselesing og koordinering av kveldens gjøremål.

Hverdagsoppskriftene er godt å ha i hodet!
På greteroede.no finner du sunne hverdagsretter og husk du kan abonnere på våre middagstips.
Hverdagsoppskriftene er godt å ha i hodet! På greteroede.no finner du sunne hverdagsretter og husk du kan abonnere på våre middagstips.

Våre oppskrifter er utarbeidet med tanke på at de skal kunne fungere i en travel hverdag, at du skal få kjøpt ingrediensene i din nærbutikk og at du lett kan lære deg de utenat.

Sett av litt tid til å finne noen nye og sunne middagsfavoritter, og du får et større og sunnere middagsrepertoar for lang tid fremover.

Vennlig klem fra Kari

Powered by Labrador CMS