Enda et produkt med “usynlige” grønnsaker

Det har dukket opp nok et produkt med “usynlige” grønnsaker. Findus lanserte ganske nylig fiskekaker med grønnsaker.

Fiskekaker er uten tvil et stor hverdagsfavoritt hos småbarnsfamilier. Og i mange av disse småbarnsfamiliene kan det være en stor utfordring å få i barna nok grønnsaker. Nå vil Findus hjelpe med dette, og tilbyr 3 forskjellig type fiskekaker fylt med ulike grønnsaker, som fiskekaker med blomkål- og pastinakkmos, gulrot- og søtpotetmos eller brokkoli- og ertemos. Før Findus var det Toro, som lanserte grønnsakspasta.

Først og fremst er det viktig å presisere at dette ikke er direkte slankemat. Både fiskekakene med grønnsaker og grønnsakspastaen inneholder omtrent like mange kalorier som de tilsvarende produktene UTEN grønnsaker. Så om mor eller far trenger å gå ned i vekt, er det ikke her det skjer.

Barn og grønnsaker

Men så tilbake til grønnsaksinntaket til barna. Det er veldig positivt når fiskekaker og pasta inneholder grønnsaker. Mens fiskekakene inneholder 26 prosent grønnsaker, inneholder grønnsakspasta over 40 prosent grønnsaker. I tillegg inneholder de også mer fiber, og noe mindre salt.

Dette er jo positivt! Men jeg vil jo si at selv om man velger grønnsakspasta og fiskekaker med grønnsaker er det likevel ingen grunn til å droppe ferske grønnsaker på tallerkenen.

Les også: Slik får du barna til å spise mer frukt og grønt

Det er også en annen grunn til at det er viktig med ferske grønnsaker.
Les også: Slik får du barna til å spise mer frukt og grønt Det er også en annen grunn til at det er viktig med ferske grønnsaker.

Jeg tror det er mye bedre å venne barna til å få i seg litt grønnsaker til hvert måltid, og få etablert denne gode vanen, i stedet for å skjule det. For hva vil da skje med inntaket når de blir eldre, og når mor eller far ikke lenger kan stappe grønnsakene inn i andre matvarer?

Best i naturlig form

Jeg sier som Ole Brumm: Ja, takk, begge deler!

Det finnes godt med dokumentasjon på at et godt inntak av grønnsaker har positive helseeffekter, men her snakker vi først og fremst om grønnsaker som er i sin naturlige form. Disse vet vi at kroppen tar opp, men om kroppen tar opp næringsstoffer fra grønnsaker i pasta og fiskekaker på samme måte, er vi mer usikre på.

Og, hvor mye av vitaminene og mineralene fra grønnsakene er faktisk igjen etter man har stekt fiskekakene og kokt pastaen – det lurer jeg på!

Powered by Labrador CMS