Knekkis redder dagen

Kjenner du suget etter noe søtt, salt eller noe godt i glasset når hverdagsstresset har lagt seg og du lander på sofaen? Det er ofte dette suget som gjør at vekten kryper sakte, men sikkert oppover.

Men hvordan kan et knekkebrødmåltid påvirke denne opplevelsen av søtsug? Det er ikke så rent lite, faktisk!

Kraften i et jevnlig påfyll

Å spise regelmessige måltider gir et stabilt blodsukker som opprettholder god konsentrasjon, bedrer konsentrasjonen og gir deg mer overskudd og energi i hverdagen. Jevnlige målttider gjennom dagen kan gjøre det lettere å stå imot søtsuget som mange opplever kommer snikende om kvelden, når roen har lagt seg.

Mellommåltidet kan være redningen

Da kan det være nyttig å lage en plan for hvordan du kan sikre det jevnlige påfyllet gjennom dagen! Spør deg selv: Hva gjør du klokken 15.00? Kjenner du deg fysen eller sulten på denne tiden? Hvorfor ikke legge inn et lite mellommåltid som gir deg akkurat det lille påfyllet du måtte trenge der og da?!

Les også: Det magiske mellommåltidet.

Hva skjer i kroppen?

Å spise ett knekkebrød eller to som mellommåltid i 15 -tiden, kan gi deg det energipåfyllet som gjør at du fortsetter å holde fokuset oppe gjennom dagen. I tillegg får du bedre viljestyrke til å ta gode valg videre gjennom dagen! Og du blir bedre rustet til å gå i butikken, hente unger og forberede middag, og du møter kvelden med et mer stabilt blodsukker.

Et mellommåltid med knekkebrød kan være både næringsrikt og smakfullt!
Et mellommåltid med knekkebrød kan være både næringsrikt og smakfullt!

Det aller beste med å legge inn dette mellommåltidet er at suget etter et glass vin eller snacks reduseres når du lander på sofaen om kvelden. I stedet ender du opp i en  mer positiv sirkel med  å spise sunn kveldsmat som kroppen fortjner og vil være fornøyd med, du sover bedre og starter neste dag med mer overskudd og energi. Å komme inn i denne gode og sunne sirkelen vil gi positive resultater på helsa di på kort og lang sikt.

Velg fiberrikt

Fiberrike knekkebrød kan være det perfekte mellommåltidet. Å velge fiberrike varianter er gunstig for å få en bedre fordøyelse og gir en bedre metthetsfølelse. Det gir et jevnere blodsukker, noe som igjen vil gi deg overskudd i hverdagen og gjøre det lettere å regulere vekten.

I tillegg er det både næringsrikt og smakfullt og gjør godt for kroppen både fysisk og mentalt.

Les også: Fiberrike matvarer.

10 næringsrike påleggskombinasjoner

Det finnes et hav av sunne og næringsrike pålegg du kan bruke på knekkebrødet. Her gir vi deg 10 tips til inspirasjon som er enkle å kombinere, sunne for kroppen og smaker godt:

  • Cottage cheese + bær + valnøtter
  • Hummus + gresskarkjerner og reddikspirer
  • Peanøttsmør + banan + kanel
  • Norzola + reddik + granateple
  • Epleskiver + bær
  • Snøfrisk + skinke + sylteagurk + spirer
  • Norzola + stangselleri + reddik + sukkererter
  • Cottage cheese + eple + kanel
  • Snøfrisk + røkt laks + ruccola
  • Avokado + soltørket tomat + avokado

Knekkebrød med variert pålegg er både lett og kjapt å lage!

Så sliter du med at søtsuget innhenter deg på kveldene, kan det være lurt å legge inn et måltid i 15-tiden. Dette er en endring som faktisk kan gi positiv effekt på vekten og helsen din på kort og lang sikt.

For mer inspirasjon til sunne og smakfulle oppskrifter – gå inn på Roede-kjøkkenet!

Powered by Labrador CMS