Matvettregel #4 – Alt kan spises med måte

Å spise sunt trenger ikke være kjedelig. Det handler ikke nødvendigvis om alt eller ingenting. Tvert imot, du kan spise litt av alt!

For i et sunt kosthold er det også rom for utskeielser, man bør bare begrense antallet av dem – og ikke la skyldfølelsen ødelegge. Ingen matvarer skal være forbudt, det handler bare om moderasjon og mengde, og å komme inn i de gode rutinene igjen etter en utskeielse.

Prøv å tenke på noe du har nektet deg selv å spise eller gjøre. Får du ikke da bare desto større lyst på å spise eller gjøre det? Med en gang man gjør noe ulovlig – for eksempel å spise godteri – blir det bare ekstra fristende, og sjansen for å overspise blir desto større.

– Mat er en viktig del av et balansert kosthold, sier den amerikanske forfatteren Fran Lebowitz. I Roede kaller vi dette for MATGLEDE.

Følger du våre råd, er du sikret en riktig sammensetning av kostholdet – i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet. Det gir ordet matglede dobbel betydning!

På Roede-kjøkkenet finner du tips til sunne måltider – både små og store samt over 1000 oppskrifter til hverdag og fest!

Matglad hilsen fra oss i Roede-teamet

Powered by Labrador CMS