Stramme opp litt før jul?

Ønsker du å gå ned noen kilo før jul? Det er mulig!

For å oppnå et raskt vekttap må man følge vår Kickstart-meny. Dette er først og fremst et program for friske personer med BMI >30 som kan følges inntil 12-16 uker, men kan også benyttes i en kortere periode av deg med lavere BMI, som motiveres av et raskt vekttap i starten. Vi anbefaler at du går over til Roede Balansert etter to-tre uker.

På Roede-kickstart kan du oppleve å gå ned både 2 og 3 kilo den første uken. Omtrent halvparten av dette er vann som frigjøres når kroppens glykogenlagre tømmes, noe som skjer fordi disse kalorilagrene er lettest tilgjengelig for kroppen, og brukes først. De neste ukene vil vekttapet gradvis justere seg til rundt 1 kilo i uken.

Men her er det store individuelle forskjeller å være oppmerksom på:

  • Jo høyere utgangsvekt, jo raskere vil du normalt gå ned i vekt.
  • Har du gått ned mange kilo én eller flere ganger, vil du kunne oppleve at det går tregere.
  • Jo lenger du har vært overvektig, jo lenger tid kan det ta.
  • Forhold som stoffskiftesykdom, overgangsalder og genetisk disposisjon kan påvirke resultatet.
  • Programmet frarådes personer som har hjerte- og karsykdommer, spiseforstyrrelser eller andre alvorlige sykdommer, samt kvinner som er gravide og ammende.

1000 kalorier om dagen

Når du følger vår Kickstart-meny har du et energiinntak på omkring 1000 kcal per dag, uavhengig av hvilket energibehov du har, og oppnår dermed et raskt vekttap.

Men husk at jobben på ingen måter er ferdig når du er i mål med Kickstart-programmet. For når du har nådd vektmålet ditt, starter jobben med å etablere dine nye vaner for å sikre at resultatet blir varig. Mange har hørt at det er vanlig å legge på seg fort igjen etter at man har gått raskt ned i vekt, men nå viser mer og mer forskning at det ikke er tilfellet.

Det er ingenting som tyder på at et gradvis vekttap er bedre enn et raskt. Tvert imot, ser det ut til at det å oppnå et innledende raskt vekttap booster motivasjonen og gir stå-på-vilje som kan gi vel så gode resultater på sikt.

Sunn og mettende mat

Dette er et eksempel på en dagsmeny på Kickstart-programmet. Det er mer mat enn du tror!

Roede Kickstart er på mange måter en diett, men basert på vanlig mat. Du får ulike menyforslag som alle ligger på omkring 1000 kcal, og består av sunne og mest mulig mettende måltider. Kostholdet inkluderer mye grønnsaker, men også en del frukt og bær. Du spiser noen grove brød- og kornvarer, gjerne knekkebrød som gjør det lett å ha kontroll på kaloriene. Kostholdet inkluderer magre og proteinrike meieriprodukter samt mettende proteinkilder i form av fisk og renskåret kjøtt. Du får tips til kalorismarte alternativer til varme drikker og søte fristelser.

Ved å bruke Roede-appen blir det å følge Kickstart-menyen enkelt. Du får opp måltidsforslag og finner alle oppskriftene direkte i appen, og aktiverer du Kickstart som din måltidsplan er det bare ett tastetrykk for å registrere hele måltidet.

Raskt vekttap booster motivasjonen

Vår erfaring er at det å gå raskt ned i starten virkelig booster motivasjonen til å fortsette prosessen.

Vi anbefaler likevel at du forbereder deg mentalt på det du skal i gang med. De første dagene kan nemlig oppleves litt tøffe. Du må kunne takle å være sulten, kjenne deg litt slapp og kanskje få litt vondt i hodet. Det kan være lurt å innstille seg på en periode med litt mindre hard trening. De fleste opplever imidlertid at de allerede etter 4 – 5 dager kjenner mindre sultfølelse og at de får mer energi og kapasitet til å trene.

Les mer om Roede Kickstart her!

Dette er vårt 4-ukers program

  • Programmet er i tråd med faglige retningslinjer og har dokumentert effekt
  • Kickstart-meny sikrer et innledningsvis raskt vekttap
  • 4 møter med en av våre sertifiserte kursledere lokalt der du bor, eller digitalt på Teams
  • Personlig oppfølging og økt motivasjon
  • På kurs sammen med andre, kjenner du styrken som gruppen gir

Pris: 1499,- som inkluderer tilgang til Roede-appen.

Kjøp kurset her!

For deg som ønsker å gjøre mindre grep

Om du synes det krever mye å følge Roede Kickstart, så anbefaler vi å velge Roede Balansert. Det er et opplegg der du kan spise litt mer og ha energi til å trene underveis. Du opplever et mer gradvis vekttap, men starter jobben med å etablere nye vaner allerede fra første dag.

Powered by Labrador CMS