Vi slår et slag for påfyll gjennom dagen

Påfyll gjennom dagen bidrar til et stabilt blodsukker, samtidig som det kan være enklere å oppnå anbefalt mengde av grønt og grovt i løpet av dagen. Ved et jevnt påfyll vil du unngå å bli for sulten, samtidig som du får tydeligere sult- og metthetssignaler med et stabilt blodsukker.

Mer overskudd ved et jevnt påfyll

Vi slår et slag for påfyll gjennom dagen!

Går det for lang tid mellom måltidene reduseres konsentrasjonen, humøret og overskuddet. Lite påfyll gjennom dagen kan også bidra til et større søtsug og overspising på kvelden. Om du kun spiser en gang eller to i løpet av dagen, er det i tillegg vanskeligere å spise variert samt oppnå anbefalt inntak av frukt og grønt, meieriprodukter og fiber.

Den viktige lunsjen

Lunsjen bidrar til nye krefter og arbeidslyst midt på dagen. Lunsjen skal være et avbrekk og påfyll med næring kropp og sinn har behov for. En kilde protein, en neve med grønt og grovt, gir deg det lille ekstra næringstilskudd du har behov for resten av dagen. Lunsjen bør inneholde mye grønt og grovt. Det kan være lurt å dele tallerkenen i tre hvor 1/3 er grønnsaker, 1/3 er en proteinkilde, gjerne bønner, linser , egg eller sjømat og 1/3 litt grovt som for eksempel bygg eller grovt knekkebrød/brød.

Jevnt påfyll gjennom dagen gir deg et stabilt blodsukker og bevarer konsentrasjonen samt overskuddet!

Det smarte mellommåltidet kl 14

Legger du inn et mellommåltid mellom lunsj og middag opprettholdes overskuddet og forhindrer at du går på en «sukkersmell» eller småspising mens middagen lages. Går det for lang tid mellom måltidene kan du i tillegg få hodepine, bli sur og gretten, samt miste evnen å konsentrere deg. Et lite mellommåltid gir deg mer kontroll over matinntaket og kan forhindre overspising eller feil valg av mat.  Mellommåltidet bør inneholde smart næring med lavt innhold av sukker og raske karbohydrater. Det skal også være et mindre måltid enn for eksempel lunsj eller middag.

Hyggelig avslutning med et felles kveldsmåltid

Kveldsmaten kan samle familien, oppsummere dagen og dermed bidra til en fin avslutning. Det lille kveldsmåltidet bør inntas i rolige omgivelser og ivareta næringsvett. Det er ingen regel som tilsier at du ikke bør spise etter et gitt tidspunkt eller et visst antall timer før leggetid. Et lett måltid er likevel å anbefale fremfor en tung middag rett før du skal sove. Et lite kveldsmåltid kan legge grunnlaget for en god natt søvn ettersom det ikke er behagelig å legge seg sulten. Les mer om kveldsmåltidet her.

Powered by Labrador CMS