Roedekassen – en livredder

Timeplanen er fylt opp. Både jeg og kjæresten haster mellom jobb, treningsøkter, barnehagehenting, jobbkonferanser og sosiale arrangementer. Det som ofte

diskuteres inn i mellom alt dette er «hvem skal handle inn mat?» og «hva skal vi egentlig spise til middag..?». Sukk.. Ofte ender det i litt diskusjoner og unødvendig små krangling. Jeg må innrømme at det da noen uker kan være lettende å vite at det søndag kveld mellom kl. 16:30 og 22:00 dukker opp en slik Roede-kasse på trappa utenfor huset vårt.


Jeg er så glad for at vi i Grete Roede har et godt samarbeid med Godtlevert.no.

Roedekassen er komponert i samarbeid med Godtlevert.no og passer supert for både kursdeltakere og andre som vil spise seg mett på sunn og god mat. Rettene inneholder mye grønnsaker og magrere råvarer, og er perfekt om du vil leve litt lettere. Tilberedningstid er omtrent 20-35 minutter – den kan forøvrig bestilles her. Roedekassen inneholder mest grønnsaker og magre råvarer av alle kasse-variantene de leverer. Og det skjønner jeg godt – for her finner du mange deilig middager.
Les gjerne mer om vår dyktige Roede-kokk Johannes som bidrar til at kassene hele tiden fylles med nye og fristende oppskrifter.

Vi bytter gjerne litt mellom de ulike kassene, Barne-meny og Roede-meny, da vi har en toåring i hus som også skal taes hensyn til. Det meste i Roede-kassen er likevel svært  barnevennlig og noe jeg syntes passer hele familien på tre.  Vi prøvde nylig en kasse her hvor vi fikk en deilig middag med grove pitabrød, fiskekaker og en råkostsalat.

Jeg lagde også denne deilige og lune kalkungryta med timian og byggryn  En god og deilig middag som det ble servert brød ved siden av. Jeg elsker for øvrig alt som kan lages i én gryte. Kjekt med litt opprydning og ikke minst tidsbesparende i kokkeleringen.

Det er alltid en eller to fiskemiddager i hver kassesom hjelper til med å nå anbefalingen fra de generelle kostrådene om 2-3 fiskemiddager per uke. Dette er jeg ikke kjempe god på i utgangspunktet, så jeg takker Godtlevert.no og Roede-menyen for litt inspirasjon og planlegging her.

Det beste med disse rettene er kanskje friskhet og variasjon. Jeg føler jeg får dekket mitt behov for grønnsaker og smaksforskjeller gjennom hver uke. Det er artig å få grønnsaker som jeg kanskje ellers glemmer å bruke – slik som reddiker, squash og neper.

I tillegg er det veldig kjekt å ha både ingredienser og oppskrift klart hjemme om en av oss (meg eller kjæresten) er forsinket fra jobb slik at den andre kan begynne med middagen og fikse mat på bordet for sultne mager på null komma niks 
Det er hva jeg kaller hverdagsmagi med en god porsjon matglede på kjøpet!
diskuteres inn i mellom alt dette er «hvem skal handle inn mat?» og «hva skal vi egentlig spise til middag..?». Sukk.. Ofte ender det i litt diskusjoner og unødvendig små krangling. Jeg må innrømme at det da noen uker kan være lettende å vite at det søndag kveld mellom kl. 16:30 og 22:00 dukker opp en slik Roede-kasse på trappa utenfor huset vårt. Jeg er så glad for at vi i Grete Roede har et godt samarbeid med Godtlevert.no. Roedekassen er komponert i samarbeid med Godtlevert.no og passer supert for både kursdeltakere og andre som vil spise seg mett på sunn og god mat. Rettene inneholder mye grønnsaker og magrere råvarer, og er perfekt om du vil leve litt lettere. Tilberedningstid er omtrent 20-35 minutter – den kan forøvrig bestilles her. Roedekassen inneholder mest grønnsaker og magre råvarer av alle kasse-variantene de leverer. Og det skjønner jeg godt – for her finner du mange deilig middager. Les gjerne mer om vår dyktige Roede-kokk Johannes som bidrar til at kassene hele tiden fylles med nye og fristende oppskrifter. Vi bytter gjerne litt mellom de ulike kassene, Barne-meny og Roede-meny, da vi har en toåring i hus som også skal taes hensyn til. Det meste i Roede-kassen er likevel svært  barnevennlig og noe jeg syntes passer hele familien på tre.  Vi prøvde nylig en kasse her hvor vi fikk en deilig middag med grove pitabrød, fiskekaker og en råkostsalat. Jeg lagde også denne deilige og lune kalkungryta med timian og byggryn En god og deilig middag som det ble servert brød ved siden av. Jeg elsker for øvrig alt som kan lages i én gryte. Kjekt med litt opprydning og ikke minst tidsbesparende i kokkeleringen. Det er alltid en eller to fiskemiddager i hver kassesom hjelper til med å nå anbefalingen fra de generelle kostrådene om 2-3 fiskemiddager per uke. Dette er jeg ikke kjempe god på i utgangspunktet, så jeg takker Godtlevert.no og Roede-menyen for litt inspirasjon og planlegging her. Det beste med disse rettene er kanskje friskhet og variasjon. Jeg føler jeg får dekket mitt behov for grønnsaker og smaksforskjeller gjennom hver uke. Det er artig å få grønnsaker som jeg kanskje ellers glemmer å bruke – slik som reddiker, squash og neper. I tillegg er det veldig kjekt å ha både ingredienser og oppskrift klart hjemme om en av oss (meg eller kjæresten) er forsinket fra jobb slik at den andre kan begynne med middagen og fikse mat på bordet for sultne mager på null komma niks Det er hva jeg kaller hverdagsmagi med en god porsjon matglede på kjøpet!

Innlegget Roedekassen – en livredder dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS