Lager du Norges sunneste festkake?

Vår og sommer er festkakenes høysesong. Vi er på jakt etter en litt sunnere oppskrift – vinneren får bakeutstyr til verdi av 5000 kroner.

I ukene fremover står høytidsdager, konfirmasjoner, bryllup og andre festdager i kø. På kakebord landet rundt finner vi verdens beste, sjokoladekaker, ostekaker, bærterter og rullekaker. Disse tradisjonelle kakene er fantastiske smaksbomber, fulle av sommer og sol – men kanskje ikke så sunne at det gjør noe.

Det er ikke noe problem å unne seg usunne kaker innimellom. Men kan det lages festkaker som er litt mer sunne? Og ikke minst – smaker like godt og ser like gode ut? Svaret er JA!

Himmelsk pavlovakake som passer godt til alle festlige anledninger!

Lager du Norges sunneste festkake?
Det er vår utfordring til deg som er en dreven hjemmebaker. Gi oss en oppskrift som er original, som har en kakebunn som er sunnere i form av grovt mel, bruk av havregryn eller andre ingredienser som er sunnere enn siktet hvetemel. I tillegg skal den fylles og pyntes så den ser like god ut som en vanlig festkake, men med mindre sukker enn vanlig. Vi krever også at ingredienser i fyll og pynt skal være av den sunnere sorten.
Og så må den selvsagt smake som en festkake!
 Hvordan delta?

Bak en herlig og «sunnere festkake» etter kriteriene over.
Del bilde av din bløtkake på Instagram med #sunnfestkake2018 #brodogkorn #greteroede #matpabordet
HUSK: at vi kun kan se ditt bilde om du har åpen konto
Send inn din oppskrift med bilde til post@brodogkorn.no innen 15. juni 2018. Oppskriften må nøyaktig beskrive ingrediensene, mengde, framgangsmåte og ovnstemperatur, steketid m.m. Beskriv også hvorfor din oppskrift er sunnere enn en vanlig festkake.

Det blir valgt ut fem oppskrifter som går til finalen. Oppskrifter som ikke svarer på kriteriene vil ikke bli bedømte.
Premie
Vinneren får gavekort på bakeutstyr til verdi av kroner 5000,-. Alle finaleoppskrifter blir publisert på brodogkorn.no samt på greteroede.no.
Jury
Ina-Janine Johnsen, matskribent med matbloggen matpaabordet.no
Jeanette Roede, livsstilsekspert og konseptsjef i Grete Roede
Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog, daglig leder ved brodogkorn.no og bakebokforfatter
Juryen går igjennom innsendte oppskrifter og plukker ut fem finalister som vil testes før det kåres én vinner i løpet av juni 2018.
Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for brød og korn i samarbeid med Roede AS.
MERK: Ved å sende inn konkurransebidrag gir du arrangør vederlagsfritt rett til fri bruk og distribusjon av finaleoppskrifter og tilhørende bilder i alle medier og kanaler. Opphavsperson vil alltid krediteres.

Lykke til, vi gleder oss til mange flotte bidrag!

Her finner du link til siden “Lager du Norges sunneste kake” for mer info!
Himmelsk pavlovakake som passer godt til alle festlige anledninger! Lager du Norges sunneste festkake? Det er vår utfordring til deg som er en dreven hjemmebaker. Gi oss en oppskrift som er original, som har en kakebunn som er sunnere i form av grovt mel, bruk av havregryn eller andre ingredienser som er sunnere enn siktet hvetemel. I tillegg skal den fylles og pyntes så den ser like god ut som en vanlig festkake, men med mindre sukker enn vanlig. Vi krever også at ingredienser i fyll og pynt skal være av den sunnere sorten. Og så må den selvsagt smake som en festkake!  Hvordan delta? Bak en herlig og «sunnere festkake» etter kriteriene over. Del bilde av din bløtkake på Instagram med #sunnfestkake2018 #brodogkorn #greteroede #matpabordet HUSK: at vi kun kan se ditt bilde om du har åpen konto Send inn din oppskrift med bilde til post@brodogkorn.no innen 15. juni 2018. Oppskriften må nøyaktig beskrive ingrediensene, mengde, framgangsmåte og ovnstemperatur, steketid m.m. Beskriv også hvorfor din oppskrift er sunnere enn en vanlig festkake. Det blir valgt ut fem oppskrifter som går til finalen. Oppskrifter som ikke svarer på kriteriene vil ikke bli bedømte. Premie Vinneren får gavekort på bakeutstyr til verdi av kroner 5000,-. Alle finaleoppskrifter blir publisert på brodogkorn.no samt på greteroede.no. Jury Ina-Janine Johnsen, matskribent med matbloggen matpaabordet.no Jeanette Roede, livsstilsekspert og konseptsjef i Grete Roede Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog, daglig leder ved brodogkorn.no og bakebokforfatter Juryen går igjennom innsendte oppskrifter og plukker ut fem finalister som vil testes før det kåres én vinner i løpet av juni 2018. Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for brød og korn i samarbeid med Roede AS. MERK: Ved å sende inn konkurransebidrag gir du arrangør vederlagsfritt rett til fri bruk og distribusjon av finaleoppskrifter og tilhørende bilder i alle medier og kanaler. Opphavsperson vil alltid krediteres. Lykke til, vi gleder oss til mange flotte bidrag! Her finner du link til siden “Lager du Norges sunneste kake” for mer info!
Powered by Labrador CMS