Wraps – en verden av sunne muligheter

Jeg har vært så heldig å få være på fabrikkbesøk og se hvordan tortillalefser blir til. Kjedelig? Nei absolutt ikke. Det var faktisk spennende å se

hvordan mel, olje, salt og andre ingredienser ble forvandlet fra enkeltingredienser til ferdig pakkede tortillalefser i løpet av en klokketime.

Her er vi klare til omvisning i produksjonslokalene.

Det spennende med wrapsen fra Mission, er at det er en ferskere lefse enn den vi kjenner fra “tacohyllen”. Den selges i dag i COOP Obs-butikkene og er å finne i brødavdelingen. Denne lefsen er ferskere og fungerer like godt å tilberede kald som varm. Dermed åpner den for mange muligheter. Les videre om alt det morsomme vi lagde på matkurset med Mission wraps!

Vi startet med å lage en sunn og smakfull lunsj-wrap. Her tok vi en Mission Multigrain Wrap, smurte utover 2 ss guacamole, la på noen biter strimlet kylling, hadde over en håndfull ruccula, og så litt revet parmesan, en håndfull spirer og en liten spiseskje ristede pinjekjerner (bilde 1). Så kom den nye vrien, nemlig at vi brettet den i to, og fortsatte med mer deilig fyll. Nå smurte vi på et tynt lag med Philadelphia smøreost, før vi hadde enda en håndfull ruccula, flere spirer og noen flere pinjekjerner (bilde 2). Så brettet vi lefsen enda en gang (bilde 3). Her tror jeg det er avgjørende at du opererer med en fersk tortillalefse sånn som denne fra Mission, for de “vanlige” tortillalefsene du finner i tacohyllen vil nok bare brekke. Bare for å sette en liten prikk over i-en, delte jeg lefsen i to med en skarp kniv og satte en stikk i hver – og vipps så har du en lekker lunsj – smakfull middag – eller en ny vri på fredagskosen (bilde 4).

Neste oppskrift jeg prøvde meg på er kanskje ikke helt “Grete Roede”, men som dere vet så lever jeg etter prinsippet om at alt er lov av og til – og dessuten elsker jeg ost. Her tok vi utgangspunkt i en Mission Original Wrap, delte den i fire biter og la på en skive brie på hver av dem (bilde 1). Deretter la vi på litt pekanøtter, helte over en liten stripe med akasiehonning og la til slutt litt ruccula over. Deretter brettet vi wrapsen dobbelt over osten og la dem i et toastjern til de var gyllenbrune. Servert med litt druer, har du en smakfull snack eller den perfekte dessert for en osteelsker.

Så var tiden inne for å lage noe søtt. Her ble vi introdusert til wraps med Nutella sjokoaldepålegg – huff og huff. Men vi var jo tross alt i Nederland og de elsker jo sjokoladepålegg. Den andre varianten var litt mer i Roede-stil, nemlig en vaniljekrem rørt om med kesam og toppet med masse bær.

Dette er nyhetene på wraps-markedet, som du foreløpig bare får kjøpt på Coop Obs-butikkene. Haugen-Gruppen som er importør  av Mission Wraps har imidlertid som mål å få større distribusjon. Spør i din butikk – kanskje det hjelper?

Sunne og lettlagde oppskrifter med wraps finner du på greteroede.no

Takk til Haugen-Gruppen som inviterte til en inspirerende tur til Mission Wraps!

Glad mathilsen fra Kari

Powered by Labrador CMS