Med kjærlighet som drivkraft

Møt Ingvild H. Areklet – damen som hadde så lyst å endre sin livsstil, og som ønsket å rocke og skinne på dansegulvet for sin mann, i hans 40 års lag i fjor. I dag er hun over 30 kilo lettere, og om hun rocker? Ja, det kan jeg lett skrive under på:)

Herlige og energiske Ingvild. Over 3o kilo lettere!

Jeg la merke til denne energibunten i salen på treningssenteret mitt, Spenst Nesttun. Med sin kule hårfrisyre og og sporty utseende, kunne jeg ikke unngå det. Når jeg skjønte hva som lå i historien til denne damen, måte jeg bare spørre henne og hennes kursleder om jeg kunne skrive noen ord om denne prosessen. Og det ville de heldigvis gjerne være med på.

Selv forteller hun dette om hvordan avgjørelsen vokste frem i henne

 – Jeg kom til et punkt der jeg bare ble tyngre og tyngre, og til slutt gav kroppen rett og slett grei beskjed. Jeg hadde vondt under føttene, jeg svettet hver gang jeg gikk opp trappen i huset vårt, det var ubehagelig å knyte skolissene og ikke minst jeg merket at det var fysisk tungt å være aktiv sammen med barna mine.

 – Jeg var en dame som ikke likte å trene eller svette. Det var rett og slett ikke i mitt interessefelt å holde på med fysisk aktivitet. Jeg tok alltid heis i stedet for trapper, kjørte bil hvor enn jeg skulle, fordi det å ta beina fatt bare ville ta  lang tid – og jeg kunne jo bli svett. Å bli svett var nemlig både ekkelt og ubehagelig syntes jeg. Melkesyre i beina var jo i hvert fall ingen god følelse. Men, som med mye annet her i livet, blir man påvirket av samfunnet rundt og man føler man må fordi alle andre gjør det.

I fjor fylte min gode fantastiske mann 40 år og vi planlagte en gøyal feiring for ham. Det var da jeg fikk ny motivasjon til å endre livsstil. Det var 2 måneder til min mann skulle feires. Jeg tenkte at den kvelden, på min kjære mann sin 40 årsdag, ville jeg føle meg fin og være fornøyd med meg selv.

Før Ingvild tok grep: Like nydelig, men ikke fullt så tilfreds med seg selv.

Tenk for en herlig følelse det hadde vært. Å kunne rocke skikkelig på dansegulvet og skinne slik jeg gjorde da vi ble sammen for 14 år siden. Min gode og snille mann har fulgt meg på oppturer og nedturer med jojo slankingen min. Han har alltid støttet meg og elsket meg for den jeg er. Nettopp derfor ville jeg så gjerne skinne den kvelden, både for meg selv og for han. Jeg bestemte meg for at dette skulle bli tidenes feiring der jeg skulle føle meg hundre prosent vel!

Sprek og blid! For seg selv og sin mann:)

Å hjelpe andre til å ta ansvar for egen helse og velvære, både for seg selv og som forbilde for andre. Dette gjennom å spise sunt i passelige mengder, og i det å finne treningsglede.

Det var Linda Schnelle som var så heldig å få følge Ingvild på hennes reise. Hun er min gode og dyktige kurslederkollega på Nesttun, i Åsane, Arna og på Frekhaug. Hennes visjon som kursleder er:

Her er Linda’s beskrivelse av veien sammen med Ingvild

Ingvild ble kjapt et forbilde for mange på kurs. Både på grunn av hennes måloppnåelse – kilo for kilo, men også fordi hun har en overbevisning og trygghet i det hun forteller. Hun har en egenskap til å få med seg og inspirere både meg som kursleder og andre kursdeltakere. En stor inspirasjon til oss alle rett og slett.

En fantastisk reise har det vært, som snart går over i ny og viktig fase. Ingvild kommer ikke til å kaste bort denne investeringen hun har gjort, hun kommer til å jobbe med å holde vekten framover ved å fortsette på Hold Vekten kurs – det viktigste kurset! Jeg er glad for å skulle få følge henne videre på reisen.

Ingvild sammen med sin kjære Kjetil. Sammen i “tykt og tynt”;)

Ja, vi har alle våre historier og det finnes svært mange ulike årsaker til at man velger å endre livsstil. Personlig er jeg både et følelsemenneske og en klissete romantiker, så jeg synes jo at Ingvild sin historie er ekstra søt da.

Og det sies jo at for å kunne elske andre, så er det også et godt utgangspunkt å kunne elske seg selv først og fremst.. Nå har Ingvild et mye bedre utgangspunkt enn det hun hadde, og man kan se at hun stråler og lyser opp mange sin tilværelse. Så heldig er den mannen som får danse med henne. Og tenk for en fantastisk gave hun har gitt til både seg selv og sin mann!

Ja, den kjærleiken <3

Hilsen Charlotte

Les hele artikkelen på bloggen.

Powered by Labrador CMS