10 tips for å lykkes med vektreduksjon

Det er mange måter å gå ned i vekt på, og den beste metoden er gjerne den du trives best med. En viktig suksessfaktor er nemlig at du klarer å holde fast ved dine nye vaner. Før du velger metode må du sette deg et godt mål – altså vite hva du vil og hvorfor. Slik lykkes du med Roede-metoden:

1. Bestem deg

Første skritt i retning av en ny og lavere vekt, er at du bestemmer deg for at du virkelig vil det. Om du har prøvd å gå ned i vekt før, uten å lykkes, betyr det ikke at du ikke kan lykkes neste gang du forsøker. Når du nå prøver på nytt så gi deg selv ros for at du er standhaftig. Jeg klarte det ikke sist, men jeg er standhaftig – og jeg prøver på nytt!

2. Lær av tidligere feil

Kanskje valgte du ikke en metode som passet for deg og kanskje var ikke tidspunktet riktig. Kanskje er det noe å lære av det som gikk ”galt” sist du prøvde å slanke deg. Kan du gjøre noe annerledes nå som vil hjelpe deg å nå målet ditt denne gangen?

3. Sett deg et mål

Det handler mye om å ha tro på eget mål. Det er imidlertid viktig å ha et mål som betyr noe for deg. Mange setter seg som mål å nå et bestemt tall på vekten, det er gjerne et mål som i det lange løp ikke egentlig betyr så mye for deg. Setter du deg derimot et mål om å passe inn i bunaden, orke å gå flere fjellturer, klare å være med familien på ski eller kunne glede deg over å kjøpe klær i vanlig størrelse – JA da betyr målet mer for deg – det gjør deg mer utholdende og gir deg mer motivasjon til å lykkes!

4. Lag deg en god plan

Når du har funnet deg et godt mål som du er villig å jobbe mot, er neste skritt å lage deg en god plan. Her er det viktig å være realistisk og legge opp til noe du kan klare både en, to og ti uker. Det tar tid å endre vaner. Kanskje et Roede-kurs kan være en del av din plan? Her finner du andre som jobber mot et mål som innebærer vektreduksjon og som er i en prosess for å endre livsstil. Her får du hjelp og støtte fra andre som er i samme båt.

5. Spis sunt og variert

Om du velger piller, pulver eller kosthold for å gå ned i vekt, så vil du uansett på et tidspunkt måtte spise vanlig mat igjen. Vår filosofi er derfor at det er lurt å lære seg å spise sunt fra starten av. På den måten trener du på dine nye sunne kostvaner sånn at de er godt innarbeidet den dagen du er over i en hold vekten fase. Velger du et variert kosthold har du det også bedre underveis og det er enklere å være sosial samt å spise sammen med resten av familien.

6. Sørg for mer hverdagsaktivitet

Vær bevisst på hvor mye du beveger deg i hverdagen. Aktiviteter du gjør hver dag utgjør ofte en større forskjell på energiforbruket enn de treningsøktene du gjør noen ganger i uken. Se etter nye muligheter for aktivitet; Kan du ta trappen istedet for heisen, kan du gå til butikken istedet for å ta bilen eller kan du gå eller sykle til jobben?

7. Ta deg tid til trening

Trening er ikke avgjørende for å gå ned i vekt, men er noe av det viktigste du kan gjøre for å holde en ny og lavere vekt. Så om du ikke er i gang med treningen, anbefaler vi at du gradvis kommer i gang med litt mer krevende fysisk aktivitet. Begynn gjerne med å gå, men øk tempo og intensitet etter hvert.

8. Tenk positivt

Vær stolt over på de endringene du jobber med og ros deg selv for hver lille handling som bringer deg nærmere målet ditt. Gi deg selv ros for prosessen du er i og ikke bare for resultatet på vekten.

9. Belønn deg selv

Lag deg noen delmål på vei mot det endelige målet og sett opp noen premier til deg selv underveis. Vær kreativ, finn på motiverende og morsomme ting du kan gjøre fremfor noe du kan spise. Hva med en time personlig trener for å komme i gang med styrketrening, SPA-behandling med en venninne, tid til å gå på kino eller rett og slett en pause fra hverdagspliktene.

10. Hold fokus

Skal du nå målet du har satt deg, må du holde fokus over tid. Dette er det mange som trenger hjelp til og det er noe av det viktigste du får på et Roede-kurs. Hver uke har du en avtale med din kursleder og de andre i gruppen, noe som hjelper deg til å holde fokus uke etter uke. Finn noe eller noen som hver dag minner deg på at du har et mål du ønsker å nå.

Lykke til!

Finn et kurs som passer for deg

Powered by Labrador CMS