Det handler om moderasjon

Dersom du følger en streng diett for å gå ned i vekt er sjansene svært store for at du bare legger på deg igjen etterpå. Istedet for å utelukke matvarer fra kostholdet ditt for å gå ned i vekt, kan du moderere mengdene. Moderasjon av mengder og ikke minst å moderere tankene dine, vil gjøre veien til målet ditt mye enklere.

Hva er moderasjon?

Moderasjon handler om å unngå det ekstreme. Det handler om å finne strategier og vaner som gjør at du skaper en ny livsstil fremfor å gå på en kortvarig kur. Du skal ikke tilbake til det «normale» etter at du har gått ned i vekt. Du skal skape nye vaner som gjør at du kan holde den vekten du ønsker, samtidig som du har det bra. Moderasjon handler også om å moderere tankene og ikke være så utålmodig. Vi vil gjerne ha resultater med en gang og ofte er det denne utålmodigheten som ødelegger prosessen vår.

Ingen matvare er så usunn at du aldri kan spise den

Husk at vektreduksjon ikke er en konkurranse, hvor det minste lille feilgrep gjør at du ikke kommer i mål.

Slik redder du deg selv fra utålmodigheten

  • Ikke se på mat som fienden din
    Alle matvarer kan få plass i kostholdet ditt. Det handler om å skape en balanse mellom mengdene du spiser og kroppens behov for næring og energi. Noen matvarer kan du spise mer av enn andre, men det er ingen matvare du må fullstendig unngå bare fordi du skal ned i vekt.
  • Prosess – ikke perfeksjon
    Ikke alle dager går akkurat som du har planlagt. Du må ikke alltid ta riktige valg for å oppnå målet ditt. Gi deg selv rom for å feile. Dersom du spiser mer enn du skulle en dag, kan du gjøre opp for det dagen etter. Det er balansen over tid som er avgjørende. Ved å ta perfeksjon ut av prosessen din fjerner du mye stress som bare virker ødeleggende.

Lettere sammen

For å lykkes med vektreduksjon er det viktig at du har gode støttespillere rundt deg, som står i prosessen sammen med deg og hvor du får støtte og veiledning. På Roede-kurs gir vi deg «Gruppepress som funker» for å hjelpe deg helt i mål.

Ønsker du å bli lettere, gladere og sunnere? Gå til vårt kurssøk og finn et kurs i nærheten av deg.

Vi ser frem til å hjelpe deg.

Beste hilsen Jeanette

Powered by Labrador CMS