Få kontroll på tankene og ta bedre valg

Tankene våre har en tendens til å gi oss et litt forvridd bilde av virkeligheten. Det er fordi de farges av følelsene våre.

Det kan høres litt merkelig, men det å lære seg forskjellen på såkalte “grønne og røde tanker”, kan være et godt hjelpemiddel når man har kaos i hodet og følelser som koker. Psykologisk førstehjelp, omtales det gjerne også som. Se for deg at du har vært godt i gang med din vektprosess i flere uker. Du har tatt mange gode og riktige valg, og føler du er på rett vei.

En fredag skal du på fest, og du gruer deg litt, for det er lett å miste kontroll, men du tror likevel at du skal klare deg. Det gjør du ikke. Det blir masse alkohol, det blir masse mat, det blir masse snacks – det skled rett og slett helt ut. Da er det fort gjort å våkne dagen etter og tenke at løpet er kjørt, og at det bare er å gi opp. Spesielt hvis denne utskeielsen har skjedd før.

STOPP OPP! Du skal ikke gi opp nå!

Tankekraft

Så selv om tankene er det som kan ødelegge for deg i dette prosjektet, er det også tankekraften som skal hjelpe deg mest.

Les mer: Slik fyller du på selvtillittssekken 

Røde og grønne tanker

Her kommer begrepet røde og grønne tanker inn. Røde tanker brukes om tanker som kommer automatisk og raskt, og disse kan bidra til å gi dårlig humør eller dårlig selvtillit. Slik som: ”Nei, nå gikk jeg på en utskeielse igjen, nå er det bare å gi opp. Jeg er så dårlig, jeg klarer ikke dette..!”.

Vårt råd er å være oppmerksom når slik røde tanker slår inn og er i omløp, og da være bevisst på å erstatte disse med grønne tanker.

Grønne tanker er mer nyttige, omsorgsfulle og støttende. I dette tilfellet kan det være: ”Jeg skeiet ut i går, men det går fint, kroppen tåler dette – kanskje hadde jeg godt av en liten utskeielse. Jeg sørger for en ny frisk start i dag, og tar utskeielsen med meg som en erfaring.”

Rådet vårt er altså at du lærer deg å identifisere de automatiske negative tankene, og finner frem til mer hjelpende og støttende tanker.

Bli god på å oppmunre din indre drivkraft du også, og ta lettere på de sunnene valgene!

Enkelt verktøy

Dette med røde og grønne tanker er et effektivt, nyttig og enkelt verktøy og kan brukes av alle! Putt inn noen røde tanker du har hatt/har i venstre boks, og erstatt med grønne tanker i høyre boks:

Jo mer støttende og vennlig du er i kommunikasjon med deg selv, jo enkelere blir det å håndtere situasjoner der du tidligere ville gitt opp.

Finn din heiagjeng på kurs

Syntes du dette var litt utfordrende og trenger mer støtte på veien mot dine mål?  Meld deg på et Roede-kurs nå! Vi hjelper deg hver uke med å jobbe med motivasjons- og mestringsverktøy som øker sannsynligheten for at du skal holde på en varig sunn livsstil. For det krever litt jobbing med hodet.  Du lykkes bedre ved å stadig minne deg selv på at viljestyrke og konsentrasjon faktisk er en viktig del av din personlige utvikling.

Det vil vi gjerne lære deg mer om.

Powered by Labrador CMS