Små grep – stor forskjell

Har du fått med deg myndighetene sin folkehelsekampanje ”Små grep – stor forskjell”. Det synes jeg er et motiverende budskap – og det er veldig i tråd med det vi står for i Roede.

Budskapet formidler nemlig det at du ikke trenger å snu opp ned på alt for å få en litt sunnere livsstil, og du trenger heller ikke kutte ut alt som er godt for å gå ned i vekt. Det er mulig å gjøre noen små grep og likevel oppleve en stor forskjell. Om du starter nå, kan du til og med rekke å oppnå en ganske stor forskjell bare i løpet av et par måneder – enten det er vektreduksjon eller økt form som er målet.

Les også: Små grep – stor helsegevinst.

Vi har et ordtak som vi bruker på Roede-kursene: ”Ikke la tanken på å nå målet, skygge for gleden av å være underveis”. Jeg synes det sier mye om det å gjøre endringer du kan trives med, sånn at det å være underveis blir en god opplevelse. Det er nok også på denne måten læringseffekten er størst. Når du gradvis innarbeider nye vaner, blir det samtidig god trening i å holde på de nye vanene.

Det er klart at lynkurer med raske vekttap frister. Det gir motiverende resultat på vekten og mestringsfølelsen stiger i takt med kiloene som forsvinner – spørsmålet er imidlertid hvordan det går med den følelsen når de gradvis sniker seg på igjen?

Mitt råd er å ta noen små grep nå, og heller bruke tid på å komme i mål. Finn deg noen nye favorittoppskrifter på roede.com – noen som er lettere enn de gamle, og la matgleden bli en trofast følgesvenn gjennom endringesprosessen.

Når jeg riktig skal kose meg på kjøkkenet, setter jeg frem alle fargerike råvarer på kjøkkenbenken før jeg begynner å lage mat – av og til også et glass vin … Det er ikke bare næringsstoffene i mat som teller, det er mye god helse i god trivsel.

Hvilke små grep kan du ta for å skape en forskjell i ditt liv?

Powered by Labrador CMS