Sover du nok?

Har du travle dager og mye du skal rekke? Om du har det sånn som meg, så legger jeg meg dessverre i seneste laget til å rekke å få nok søvn. Det er jo så mye vi hele tiden skal rekke og kveldene er ofte ikke lange nok – og så blir det sent i seng og litt lite søvn.

Men visste du at det å få nok søvn er viktig for vekten din, særlig når du vil ned i vekt?

Kroppen vår er et finregulert system, en rekke hormoner er involvert i reguleringen av søvn, sult, fordøyelse og kroppstemperatur for å nevne noe. Og blir det for lite søvn kan vi lettere legge på oss, særlig rundt livet. Det er også sett at en god natts søvn gir bedre resultater på vektreduksjonen enn lite og dårlig søvn.

Et godt mål for høsten ville derfor være å komme seg litt tidligere i seng og dermed sørge for nok søvn.

GOD SØVN gjør deg mer robust. Gjør det enklere å holde fast ved nye sunnere vaner.

Uavhengig av om du legger deg sent eller tidlig, er mitt klare råd at du står opp tidlig nok til å rekke en god frokost. Kroppen vår er innstilt på litt mat etter en natts faste. Kroppstemperaturen er på vei opp, fordøyelsessaftene i magen er klare for å ta imot dagens første matbit og hjernen trenger litt påfyll av energi for å klare dagens mange oppgaver. En god frokost bidrar forresten også til en bedre blodsukkerregulering utover dagen.

Om du synes frokost er kjedelig så kan du kanskje prøve havremelsgrøten med blåbær. Den gir en smakfull og næringsrik start på dagen!

Les også: Spiser du sent på kvelden? Dette bør du vite!

GRØT – digg frokost!

Havremel metter godt og bidrar til en langsom blodsukkerstigning og gir dermed god energi utover formiddagen. Blåbærene er proppfulle av antioksidanter og styrker immunforsvaret ditt og hjelper deg dermed å unngå sesongens forkjølesler.

Det hele handler jo om å finne en balanse mellom nok søvn og hvile, nok mat og passe sunn mat og i tillegg finne tid til aktivitet. Fordi denne balansen er så viktig, men likevel så vanskelig, er vi i Roede opptatt av både matglede, aktivitet og det å finne tid til restitusjon og hvile.

Les også: Kveldsmåltidet er undervurdert

Sunn og varig livsstilsendring med Roede-metoden

Lær mer på kurs hos oss om hvordan du kan planlegge måltidsrytmen din, og få et bedre utbytte av kveldsmåltid for å bedre søvnkvalitet og få mer overskudd!

Sov godt!

Powered by Labrador CMS