Supernæringsrik scampisalat

Godt nyttår alle sammen!

Nå er det lenge siden dere har hørt ifra meg. Siste lyd kom fra #styrkekalenderen min som ble avsluttet på selveste jueaften. Etter den tid har det vært 2 uker med en velfortjent juleferie både fra kurs, jobb og blogging. Det er jo greit en gang i blant å ligge langflat og nyte stillheten. Jeg hadde hvertfall et stor behov for å lade opp med sosiale begivenheter, tid med familie og ikke minst søvn for å hente meg inn før det nå braker løs i Januar.

Det har som for de fleste deltatt i en del større middager nå i forbindelse jul, romjul og nyttårshelg. Det var derfor deilig å i går kunne lage denne retten med crispy råkost og lynstekte scampi med mye krydder og smak. Denne retten er proppet med antioksidanter og vitaminer som forhåpentligvis legger et godt grunnlag for det nye året. Jeg nekter å blir syk, eller å gå tom for energi allerede nå i Januar. Så nå gjelder det å lytte til kroppen sin, finne tid til litt organisert trening igjen og ikke minst tilføre masse god og næringsrik mat til maskineriet.

Denne middagen kan du bytte ut scampi med alt fra rød/hvit fisk, kylling, strimlet svinekjøtt eller storfe. Her passer det meste.

Først startet jeg med å tine frossene scampi u/skall. Om du må rense de så ta en kikk og se om de har skall, hale eller «tarm» som bør fjernes. Imens disse tinte på en tallerken på kjøkkenbenken, så startet jeg med selve salaten til denne deilige middagen.

Det du trenger for å lage salaten er: 

 • 1 Appelsin
 • 1/2 pose vasket og strimlet grønnkål
 • 1 paprika
 • 4 gulrøtter
 • 20 steinfrie druer (kan byttes med annen frukt som mango, ananas, melon etc.)
 • 1 lime
 • 3 fedd hvitløk
 • korianderblader (tørket eller ferske)
 • litt søtningsmiddel/sukker

Skrell gulrøttene og skjær av tynne skiver av disse med en ostehøvell for å få passe tynne skiver. Rens og kutt så opp druer, paprika og appelsin som du blander inn i gulrøttene sammen med ferdigvasket grønnkål. Jeg lagde så en «dressing» som jeg hadde over salaten bestående av lime, litt sukker/søtingsmiddel, finhakket hvitløk sammenblande med litt korianderblader. Dette helte jeg over den allerede miksede salaten og masserte den lett inn i alle grønnsakene, slik at smaken skulle få sette seg godt!

Når jeg skulle smakssette scampiene så brukte jeg disse sausene.

 • Sweet Chilisaus – karameliserer og gir en mild og god smak
 • Thai Red Curry Paste – denne hadde jeg ved siden av, da verken mini på 1,5år eller min samboer er like glad i sterk mat som meg.
 • Soyasaus – som tilbehør til salaten ved servering

Først marinerte jeg rensede scampi med sweet chili saus i noen minutter, imens stekeplanna med litt solsikkeolje fikk varmet seg skikkelig opp.

Så stekte jeg disse lekre halene i marinade og litt olje i noen får minutter. Se at de skifter farge på en side før du snur de.

Scampi skal ikke ha så lang tid i varmen, da de fort kan bli seige. Men det er godt om de får litt stekeskorpe og blir litt karamelisert i den søte sausen.

Stek litt av gangen og legg scampiene i en skål for seg selv. Server med salaten og litt ekstra soyasaus (salt-smak) og currypaste (krydder) etter eget behov.

Ser det ikke nydelig ut? Det smakte deilig, og det var meget godt med en litt krydret og knasende middag for å starte 2016. Jeg håper du ble inspirert og kanskje vil teste ut noe lignenede denne første uken i 2016. Jeg er hvertfall klar for å finne frem kokebøker og oppskriftssider igjen for mer påfyll i matveien.

Ønsker deg en god uke og lykke til med hverdagen igjen!

Hilsen Line

Innlegget Supernæringsrik scampisalat dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS