Fagansvarlig Karoline Steenbuch Lied

Spør man venninnene mine, vil de garantert si at “Karo (som jeg blir kalt) er så sunn!”. Og ja, jeg er nok det, i alle fall over snittet sunn. Men jeg stresser ikke med å være sunn og perfekt. Jeg syns det uperfekte også er fint (og morsomt!) noen ganger.

De fleste av mine valg når det gjelder kosthold går helt på autopilot, men jeg kan innrømme at det ikke alltid har vært sånn.

Jeg har aldri vært direkte overvektig, men etter ett år i Frankrike året etter videregående kom jeg hjem med noen ekstra pain au chocolat- og croissant-kilo! Men jeg har alltid vært glad i å bevege på meg. I begynnelsen av 20-årene forsto jeg mer om sammenhengen mellom fysisk aktivitet, kosthold og god helse, og det tok ikke lang tid før dette både ble livsstilen og hobbyen min – og etter hvert jobben min.

Jeg har en master i samfunnsernæring, i tillegg til en bachelor i media og kommunikasjon. Jeg begynte i Roede i 2014, etter å ha jobbet som journalist i mange år. Da skrev jeg hovedsaklig om kosthold og fysisk aktivitet. I Roede jobber jeg som fagansvarlig for kosthold og ernæring, og jobber bl.a med utvikling av kursmateriell og opplæring av kursledere, skriver saker for Roede-magasinet og ekstern presse og holder foredrag.

Jeg jobber også mye med “GoLow”-prosjektet, et forskningsprosjekt som Roede gjør i samarbeid med Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold. Jeg er også treningsinstruktør i Sats på fritiden.

Kosthold som passer i familien

Jeg ønsker å være en god rollemodell for barna mine. Vi spiser litt av alt, men ikke for mye av det meste.
Jeg ønsker å være en god rollemodell for barna mine. Vi spiser litt av alt, men ikke for mye av det meste.

Det jeg brenner aller mest for er å ha et kosthold som passer inn i familien. Selv er jeg tre-barnsmor, og det er viktig for meg å stå foran som et godt eksempel for barna mine, og være en god rollemodell. Før eller siden vil de bli bombardert med bilder, inntrykk og teorier om hvordan de bør og ikke bør se ut, om hva de bør og ikke bør spise osv. Står man foran som et godt forbilde, blir bedre rustet til å ta de rette valgene senere i livet.

Jeg syns det er urovekkende hvor mange “allergier” de unge har i dag. Sånn var det ikke da jeg var liten, da hadde man knapt hørt om laktoseintoleranse. Hos oss spiser vi alt. Dette handler også om å være et godt forbilde, mener nå jeg.

Kosthold er komplisert og vanskelig, men hvorfor overkomplisere? Det handler mye om inntak og forbruk. Hvis inntaket er høyere enn forbruket, gjør noen små endringer for å få mer balanse i regnestykket. Ofte er det ikke så mye som må til.

Selv om jeg er opptatt av kosthold, er jeg nok enda mer opptatt av å være fysisk aktiv. Det gjør meg til en bedre mor – uten tvil! Og som tre-barnsmamma vil jeg ha en kropp som fungerer, jeg vil være frisk og jeg vil ha overskudd til å følge etter barna mine.

Jeg skeier også ut

Som regel er det balanse i regnestykket mitt, men jeg har også mine utskeielser. Men fy søren så deilig det er å kose seg i blant! Dette er også noe jeg er opptatt av; at man skal kunne kose seg med utskeielsene sine, uten å få samvittighet. Utskeielsen har egentlig ikke så mye å si, så lenge det ikke blir for mange av dem, det er det kosrtholdet – og bevegelsen resten av uken som virkelig er viktig.

Powered by Labrador CMS