Drøm stort!

Godt Nyttår! Tiden er inne for å se frem mot det nye året vi nå er inne i. Kanskje har vi satt oss noen hårete mål eller rett og slett har valgt å frastå fra det?

Drømmer du om å bli en popstjerne? Ja, hvorfor ikke?

Jeg skal ikke skrive om hvordan man kan jobbe på best mulig måte for å nå satte mål, eller om motivasjon eller mestring i denne omgang. Det er nok av de som gjør det i disse dager. Men jeg skal snakke litt om det å drømme. Eller med andre ord, om å dagdrømme eller visualisere. Om smått og om stort.

Hvem har ikke fantasert om å håve inn en fet sum i lotto? Om alt vi da skulle gjort? Selv har jeg flere ganger visuelt bygget et stort hus med treningsrom i kjelleren, plass til mitt eget koselige kurslokale, walk-in closet, finere bil og helt ny garderobe. Dette er kun noe av det jeg har drømt om.

Mitt eget lille studio i kjelleren – det hadde vært noe det!

Dette er jo litt “banale” drømmer, og handler om rikdom, velstand og penger. Dersom jeg skifter fokus til prestasjoner, kan mine drømmer handle mer om hvor sprek jeg føler meg når jeg har oppnådd trivselsvekten, hvor mye blodtrykket har gått ned, og hvor frisk og lett jeg kjenner meg når jeg når fjelltoppen jeg har higet etter å nå.

Når du visualiserer en tenkt situasjon, har du mange flere muligheter og større frihet enn i en ekte situasjon. Du kan repetere mye mer når du visualiserer, sier Vivoll Straume, som har doktorgrad i positiv psykologi. Hun forklarer at hjernen ikke skiller mellom tenkte og ekte situasjoner, selv om du gjør det i bevisstheten din:

“Når du trener mentalt, bruker du mange av de samme nerveforbindelsene som i ekte situasjoner. Du lager nye forbindelser, som du deretter kan bruke i «ekte» situasjoner.”

Kilde: NRK Livsstil: Slik visualiserer du

Jeg klarte det!

Å visualisere eller dagdrømme, kan altså gjøre det lettere for deg med tanke på å få drømmene oppfylt. Når du henter frem den gode følelsen som du har visualisert deg frem til, når du ser for deg at du er i mål, så blir dette et slags drivstoff for deg på veien. Det gjør deg sterkere, og i bedre stand til å oppnå det du ønsker.

Jeg går mye på fjellet, og enkelte dager er det tungt å komme seg ut. Jeg vet at når jeg kommer på toppen, kan jeg nyte min medbrakte kaffe og at utsikten kan ta pusten fra meg. Jeg oppnår en tilfredsstillelse og mestringsfølelse som jeg har blitt nesten litt avhengig av. Denne følelsen av velbehag – den henter jeg frem og bruker når jeg sliter som verst på veien opp. Titter opp mot målet, og ser for meg at om litt.. så sitter jeg der oppe. Men den beste følelsen.

Denne følelsen, av å komme til toppen, har jeg brukt mange ganger for å komme meg opp på tunge dager.

Kan jeg bruke denne teknikken for å komme meg til topps på en tung dag, så kan også du det! I din prosess, på veien mot en en lettere hverdag – er det fullt mulig å visualisere hvordan du føler seg den dagen du oppnår din idealvekt eller når du er kvitt det høye blodtrykket.

DRØM STORT – men ta et skritt av gangen! Stopp opp kjenn at du er underveis, hent frem den gode følelsen og pust med magen. Du kommer dit! Og du? Husk å kjenn på den gode følelsen når du får oppfylt de små drømmene også!

Jeg heier – som alltid!

Hilsen Charlotte

Innlegget Drøm stort! dukket først opp på Charlotte Hagen.

Powered by Labrador CMS