Et viktig møte

Vi skynder oss gjennom livet. Helt fra barndommen av, kjøres og hentes barna våre på ulike aktiviterer, opptil flere ganger i uken. Jeg kjenner til familier som har fullt kjør hele dagen, fra barna bikker fire. Man kan bli rent svimmel av mindre.

Familielivet.. småbarnstiden.. hente.. bringe.. ordne..

Døgnet har 24 timer, 1.440 minutter og 86.400 sekunder. Uken har tilsammen 168 timer. Tiden vi har, fordeler vi på ulike aktiviteter, alt etter som hvor i livet vi befinner oss. Selv kan jeg dele døgnet mitt inn noenlunde slik:

Formiddag: Stå opp, slappe av med kaffe og nettaviser, lage matpakke, være på på jobb: ca. 7 timer i snitt

Ettermiddag: Handle, lage middag, lese, svare på mailer, skrive blogginnlegg, nettkurs og meldinger: Ca. 4 timer i snitt

Kveld: Kurs (også jobb) og trening / turer : ca. 3 timer i snitt, og sofaliv ca. 2 timer i snitt

Natt: Sove: ca. 8 timer i snitt

Man klarer alltid å fylle døgnet. Men man kan velge hva man prioriterer..

Jeg er ferdig med tiden da jeg trengte å hente og bringe, sitte med lekser og være bundet til hjemmet fordi barna måtte ha tilsyn og konstant oppfølging. Der hvor jeg befinner meg i livet nå, er det meg som hopper i køya først. Men det skal være sagt; at da guttene mine var små, så trente jeg på ministepper i gangen utenfor soverommet deres med musikk på øret, når de skulle legge seg.

Les også innlegget Tidsklemme-klemma

Svært mange tror og tenker at det å endre livsstil vil ta veldig mye tid. Jeg pleier da å si at det var i min mest hektiske periode av livet, at jeg selv klarte å endre – og få gevinsten i form av 34 kilo i minus og enorme helsegevinster. Men det krevde at jeg satte av tid til å ta “Charlotte-hatten på”, og sørge for at jeg fikk beveget meg og spist mat som gjorde at helsen min ble bedre.

Ofte var jeg ute sammen med barna og lekte i gaten. Jogget med guttene syklende ved siden av. Tok de med på fjellturer. Gikk en tur når de var på fotballtrening. Og så videre.

Selv var jeg i min mest hektiske del av ivet, da jeg la om livsstilen min..

Kan det være mulig å endre på noe? Prioritere annerledes? Ta familien og barna med på trimturen? Handle en gang i uken i stedet for hver dag? Finne smutthull, der man kan bruke tiden KUN på seg selv, og la noen andre ta seg av for eksempel barna en liten times tid, et par ganger i uken?

En av deltakerne mine, en mann som jobber i turnus, fikk en utfordring da han ble kalt inn til jobb på en av kurskveldene mine. Denne unge og herlige deltakeren min, hadde inntil da, ikke sagt noe om hva han holdt på med.

“Jeg har dessverre ikke anledning”, sa han – og kjente på et stikk av dårlig samvittighet. Sjefen spurte ham så, hva som var årsaken til at han ikke kunne komme. “Jeg må i et viktig møte!”, sa han. Sjefen ville helst vite litt mer, og spurte så videre hva slags møte som var så veldig viktig for ham.

Kurslederen.. eller, som min deltaker ville kalt det: MØTELEDEREN!

“Jeg holder på å endre min livsstil”, forklarte han. Han fikk umiddelbart gehør, og sjefen fikset på null komma niks, noen andre som kunne stille i stedet for ham akkurat denne kvelden. Slik at han kunne gå på ukens viktigste møte;  Roedemøtet – sammen med meg og de andre folka som heier og støtter.

En fantastisk og riktig prioritering, spør du meg. Og atter en gang, et bevis på at det å stå frem og fortelle verden hva du har valgt å gjøre, i de aller fleste tilfellene skaper en heiakultur og massiv støtte.

På vår nettside kan du søke deg frem til en kursleder nær deg: Finn en kursleder nær deg

Bli inspirert, og ta deg tid til Roedemøtet. Det er en time, av dine 168 timer i løpet av en uke.

Og om du ikke går på kurs allerede, men ønsker å få hjelp til å sette i gang – så venter vi som er livsstilsmentorer og møteledere i Roede, nettopp på deg!

Hilsen Charlotte

Powered by Labrador CMS