Ferie med fokus?

Nå er det ikke lenge igjen til våre deltakere og lesere begynner ferie. På kurs de neste ukene, vet jeg at mange av oss som er kursledere skal jobbe sammen med deltakerne for å planlegge hvordan sommeren skal bli, med tanke på mat, mosjon, kosthold, vin og annet som hører med i ferien.

Mange setter seg et mål om å klare å holde vekten gjennom sommeren og ferieopplevelser. Dette tenker jeg, er et fornuftig valg!

Storbyferien

Mange legger ferien sin til en storby. Da er det gjerne shopping og restauranter som blant annet står på planen, sammen med besøk av berømte / historiske steder, bygninger og kanskje sightseeing.

Storbyferie kan gi godt utslag på skrittelleren!

De beste tipsene:

Legg en plan over hva dere skal gjøre de ulike dagene (Den kom vel ikke akkurat som en bombe…).

Ta med joggsko og skritteller – det er veldig inspirerende og motiverende!

Kjøp inn mellommåltider og pakk med i kofferten, eller sørg for å handle dette med en gang dere kommer frem.

Sjekk TRIPADVISOR (Tips fra Roede-deltaker) med tanke på restauranter. Unngå fastfood og pizza, spis på restauranter som serverer “skikkelig” mat.

Ha alltid en flaske vann i vesken.

Husk at Roede-metoden er like viktig å følge i ferien som alle andre dager, om du ønsker fokus på helse, energi og overskudd.

Les flere gode storbytips i dette innlegget: Tips til deg som skal på weekendtur

Campingferien

Mange velger å henge campingvognen på bilen, eller pakke teltet i bagasjerommet – for å tilbringe ferien på en campingplass. Det er sene kvelder med mye uteliv, grilling og ofte hyggelige familieaktiviteter.

Mine beste ferieminner er fra campingplassen!

De beste tipsene:

Tenk at du skal være aktiv – hver dag! Pakk derfor med badminton, Boccia, Cricket og lignende. Joggesko og turklær er et must, og mange kjøper sykkelstativ og tar med sykler til store og små familiemedlemmer.

En stor kjølebag må du ha med, dersom du bor i telt i hvert fall. Leier du hytte eller har bo-bil er det jo null stress. Da er det bare å tenke på samme måte som du gjøre hjemme.

Potetgull og annen snacks som du tidligere har pleid å ta frem når kvelden senker seg, og dere skal kose dere med noe “i glasset”, byttes ut med deilig oppskårede grønnsaker og dip laget på Q-Drømmelett.

Vin eller øl? Ja – en eller to kvelder, og bare litt!

Lag fristende grillspyd med massevis av fargerike grønnsaker på. Server med en stor salat! La andre ta seg av grilling av flintstek og hamburgere. Fisk er også supergodt!

Beveg deg og lek med barna. Noen av de beste minnene jeg har fra mine campingferier, er da jeg spilte badminton med pappa! Kjøp en plastikkball, den kan du bruke til mye ballek som brenner godt med kalorier.

Trimtur hver morgen! De fleste campingplasser har turområder i nærheten. Stå opp litt før de andre, og nyt en stille start på dagen.

Ta alltid med ferdigsmurt niste dersom du skal på utflukt. Den sunneste nisten, er som oftest den du smører selv. Og da har du kontroll i tillegg!

Les også innlegget: Min Roede-sommer

All inclusive på sydenferien

Mange velger varmegradegaranti og tar med seg familien til “Sydenland”. Til deg som skal på all inclusive, kan jeg anbefale å lese dette tidligere innlegget: All inclusive i sommer?

Aktivitet ved bassenget kan være en god ide – i tillegg til soling!

De beste tipsene:

Aktivitet! På “sydensentre” er det ofte vannaerobic, tilrettelagte vannaktiviteter og “timer” som du kan booke deg inn på. Hva med å avtale med bedre halvdel at dere får gjøre dette en gang for dagen, hver sin gang – mens den andre ser etter barna?

Frokostbuffet: Spis litt mindre brød, og velg proteinrik mat som egg og skinke med massevis av agurk, tomat og andre grønnsaker som vanligvis er en del av buffeten. Smør deg en matpakke “under bordet”. Drikk kaffe lenge!

Hold deg til din måltidsrytme og drikk mye vann! Husk at du får kjøpe helt vanlig frukt, knekkebrød og barer på butikker i utlandet.

På middagsbuffeten: Les innlegget “All inclusive i sommer”.

Det er lett å lure seg selv til å tro at siden det er så varmt forbrenner du mer. Men forbrenning og svette har dessverre ingenting med hverandre å gjøre i denne sammenheng. I varmere strøk er svetten kun et middel for å stabilisere kroppstemperaturen.

Potetgullet har like mye fett og kalorier der nede, som her i Norge – og du må trene like lenge for å forbrenne det.

Les mer om svette her: Må man svette for å forbrenne fett?

Generelt spise ute

Unngå å spise brød og snacks som serveres før maten kommer. Ta et glass vin, og stopp med det ene. Vann eller Cola Zero er helt innafor!

Velg bort frityrstekt mat og tilbehør.

Gå for rent kjøtt og fisk med ris / poteter og massevis av grønnsaker og salat.

Spør alltid kelner om det går an å bytte ut pommes frites med f.eks grønnsaker.

Noen tommelfingerregler er greit å huske på når du er på restaurant!

Velg rød pastasaus foran hvit!

Dropp dessert og kjøp deg heller en saft-is etter at dere har kommet “uti gaten”.

Bruk Google dersom du lurer på kaloriinnhold i retter på menyen. Ofte finner du pekepinner der!

Spis ute kun en gang om dagen. Noen knekkebrødpakker i kofferten og pålegg som du kjøper på butikk der nede, sparer deg nok for både penger og unødvendige kalorier.

Roede-metoden kan fint følges i ferien, men det er opp til deg om du velger vektnedgang eller ikke.

Jeg ønsker deg en varm, deilig, befriende og energi-ladende sommer.

Jeg er tilbake med nye innlegg for Roede-magasinet til høsten. I mellomtiden kan lese mine andre private innlegg, som postes med jevne mellomrom, her: https://miniblogg.no/charlottehagen

Lykke til!

Hilsen Charlotte

.fusion-fullwidth.fusion-builder-row-8 { overflow:visible; }

Powered by Labrador CMS