Flyplassknappen

I Norge har vi 45 flyplasser. Mange av de er plassert nær en større by, men vi har også noen i såkalt grisgrendte strøk. Felles for de aller fleste av dem ( i hvert fall de store), er at det lukter pølser, pizza og boller lang vei.

Mange mennesker går inn i en slags “loco tilstand” når de entrer flyplassens svingdør. Godfølelsen er på plass, og nå skal man ut på reise. Pengene sitter løst og det gjør også matvettet.

Utrolig mange av mine kursdeltakere er helt fortvilet når de skal ut og reise. Hvordan i alle dager skal de klare å reise uten å gå amok på reisen?

Stress, gode lukter og vidåpen lommebok.. dårlig kombo!

Jeg må si, at jeg er litt usikker på hva som skjer når vi ankommer flyplassen. Vi skrur på en måte av knappen for fornuftige valg når vi skal ut og reise, og baguetter, vin og nøtteblandinger blir et “must”. Man kan kanskje kalle det gammel (u)vane?

Matrettene som sender mest lukt ut i fellesrommene på flyplassen, er ofte svært usunne i tillegg til svært dyre. Men det gjør jo ingenting.
Vi er jo tross alt på reise, da må man jo unne seg litt.

Jeg har derfor opprettet begrepet “flyplassknappen”. I stedet for å skru av fornuften når vi skal ut og reise, pleier jeg å oppfordre til på skru på denne.

Les også innlegget Fortrengte kalorier

Butikker og kiosker ligger som perler på en snor. Usunn fast food er ikke uvanlig i utvalget.

Flyplassknappen

Når du er holder på med siste “finpuss” på bagasjen, en times tid før du skal hoppe i taxien og reise, da skrur du på “flyplassknappen”. Følgende må da tas stilling til:

Jeg pleier å si at man kan kose seg veldig mye, uten at man trenger å gå amok med glinsende ostepølser, to halvlitere, chillinøtter og kakestykker som koster halve skjorten når man skal ut å reise.

  • Har jeg pakket med niste og mellommåltider som kommer gjennom sikkerhetssjekken?
  • Har jeg med noen ferdigsmurte knekkebrød til oppholdet, i tilfelle jeg ikke får rukket å gå på butikken når jeg kommer frem?
  • Er jeg mett nok, slik at luktene på flyplassen ikke lokker meg rett i ost og skinke – fellen?
  • Trenger jeg egentlig å drikke øl eller vin klokken 07 om morgenen, bare fordi jeg skal på tur?
  • Pleier jeg å kjøpe muffins og kaffe som koster “en halv million” til vanlig?
  • Er det verdt å bøtte ned på over tusen kalorier allerede før turen starter?

De aller fleste vet utmerket godt at kalorier er kalorier, også på flyplassen. Men det er på en måte bare slik, at når man skal ut på tur, så skal man “kose seg”.

Litt ekstra flid med matpakken, og stæsj i vesken kan gjøre turen like fin – og da med godfølelsen og frisk energi på plass i kropp og sjel. Og ingenting er vel som å ta seg en kald øl eller et glass vin, når man han ankommet stedet man skal være på? Først da kan man senke skuldrene og faktisk nyte – synes i hvert fall jeg!

Med litt i vesken, kan man ha helt roen, være mett og fornøyd, og glede seg til å ta en øl når man kommer frem i stedet!

“Flyplassknappen” er, med andre ord, ganske genial. Den hjelpe deg til å spare både penger og kalorier, slik at du som ønsker å ha en sunn livsstil, kan gå ut fra destinasjonsflyplassen med æren i behold. Og mest sannsynlig også da, med mer penger på konto enn du hadde hatt om du stilte deg i køen for mat og snacks sammen med de andre reisende på flyplassen.

Som alt annet som skal fungere, er det nemlig viktig å bruke verktøyene man har til prosjektet man har valgt å bygge. Prosjekt livvstilsendring, varer jo hele livet – det ligger jo i ordet!

Og ja: Det er smart å skru på “ferieknappen” og “storbyknappen” når du kommer frem dit du skal oppholde deg. Livsstilsendringens knapper kan selvsagt settes på ulik styrke, slik at du kan jobbe i gråsoner i stedet for å alltid skru på den svakeste eller sterkeste graden. Det viktigste er at man ikke blir “helt loco”, og bare fortrenger og gir pokker i hele opplegget.

Fint å kunne justere styrken av og til!

Ha en fin uke!

Hilsen Charlotte

Powered by Labrador CMS