God til det vi øver på

Noen går inn for å knuse utfordringene med ramme alvor, andre lar det skure og gå litt.

Det er selvsagt opp til hver enkel kursdeltaker å ta stilling til hva han eller hun ønsker å oppnå. Min jobb er å informere, og oppmuntre de som går på mine kurs til måtehold.

Vi blir gode på det vi øver på

Hverdagene har vi hele året, og mange av oss blir derfor kanongode på å “håndtere” disse. Helgene kommer noe sjeldnere, jul og påske enda sjeldnere.

For livet kommer sigende etterhvert, med sine arrangementer og sosiale sammenkomster – hele året. Kursdeltakerne skal ta stilling til hvordan de skal angripe situasjoner og allikevel klare å gå ned i vekt. Men øving gjør mester!

Siden høytidene kommer så sjeldent som de gjør, oppfordrer jeg ofte mine deltakere til å ta seg en ekstra runde og evaluere hvordan det gikk denne gangen.

Julesjokolade er en klassisk desember-challange.

Hvordan kjennes det å starte på 2020, i motsetning til 2019?

Var det verdt bryet med å lage noe sunnere å ta med i juleselskapene, eller å ha deilige klementiner på lur til enhver tid?

Var det ikke smartere å ta den ekstra trimturen 1. juledag, og å tenke “yte før nyte”, enn å bare gå i juleselskaper og se på TV?

Ville resultatet på vekten ha vist det samme om du bare gav blaffen og bare kjørte jul i vanlig fråtse-stil?

Velkommen 2020

Planlegge, gjennomføre og evaluere

Jeg er utdannet barnehagelærer, og noe av det jeg lærte da jeg gikk på lærerskolen var å planlegge, gjennomføre og evaluere. Evalueringen av Luciadagen i 2007, ble utgangspunktet når vi skulle planlegge den samme aktiviteten året etter. Hva gikk bra, og hva gikk dårlig? Så toppet “vi hele driten” året etter.

Litt av det samme gjør vi også med Roede-metoden.

Husk å lagre alle de gode erfaringene du sitter igjen med etter julens innsats.

Ikke glem å ta med deg de gode erfaringene dine etter årets jule-syre-test til neste jul, eller til påsken – for den saks skyld.

Julen varer (i hvert fall i min verden) i ca. en måned av totalt tolv, hvert år. Det er faktisk ganske lenge. Det er verdt den lille tiden det tar, å evaluere og lagre dine gevinster i minnet, slik at du kan hente det frem igjen ved behov.

Husk at erfaringene fra julen også må være med på pensum. Ikke glem de gode og deilige gevinstene når du møter desember på din vei igjen. For plutselig så er vi der igjen!

Hilsen Charlotte

Sterkere og sterkere for hvert år!

.fusion-fullwidth.fusion-builder-row-6 { overflow:visible; }

Godt nytt år!

Tenk at nå kan vi ønske velkommen et helt sprellende ferskt tiår. Det føles rart. Jeg er egentlig fortsatt litt i 1990-årene jeg. både mentalt og musikkmessig føler jeg at tiden godt kunne ha stoppet opp da. Den gangen, trodde jeg at det i år 2020 kom til å fly biler rundt ørene mine.  Slik ble det ikke, men mer livserfaring har jeg nå i hvert fall fått. Så på livets opp- og nedturer, har jeg fått øvet mye.

Det har  naturlig nok vært mye snakk om julen på Roede-kursene, i den siste delen av 2019. Som vanlig ble det jobbet med julebord og marsipanpølser gjennom hele desember, og vi pustet noe lettet ut når hverdagen hentet oss inn igjen 1. januar. I hvert fall gjorde jeg det. Selv om jeg har øvet.

Mange av de som går på kurs hos meg uttrykker at det som kan være den største utfordringen når de ønsker en vektnedgang, er sosiale settinger med servering.

Så kommer høytiden som jeg viste til over – julen. Gjengen holder pusten og humper seg gjennom konfektesker på pauserom, juleselskaper og julebord med pinnekjøtt, desserter og alkohol. Hyppigheten av utfordrende settinger øker fra en gang i måneden til tre ganger i uken, minst.

Powered by Labrador CMS