Hønepøne og hanepane

Roede-kursene har i alle år, hatt et rykte på seg som en “syklubb for kvinner”. I dette innlegget skal jeg forsøke, kjapt og gale å knuse denne myten.

Joda. Det er flest kvinner på Roede-kursene våre. Vår grunder og opphav, Grete Roede, er jo kvinne.

Hun startet hjemme i huset sitt, sammen med en gjeng venninner, og fortsatte å bygge opp sitt konsept med utgangspunkt i dette. Rundt om i landet, ble det samlet damer rundt et bord, som møttes en gang i uken for å dele erfaringer fra uken som gikk, for å heie hverandre inn i den neste. Grete Roede ble etterhvert en velkjent vektreduksjonsmetode.

Grete Roede, for meg en kvinne jeg ser veldig opp til!

Årene har gått og Roede-metoden har vokst seg stor og sterk. Vi er en sentral leverandør i markedet som har som mål å tilby hjelp og støtte til mennesker som ønsker å endre livsstil. Jeg har hatt flere menn på mine kurs, og alle er svært glad for å ha blitt kjent med Roede-metoden. Se bare på Rune Halland, en av malergutta mine, som i dag selv har blitt kursleder.

Rune, i hønepøne-flokken på Roede-camp

Her er link til Runes Roede Mann – kurs: Roede Mann på Nesttun

Vi skulle kanskje hatt en egen inngang til en del av de mennene som ønsker å gå på Roede-kurs. En inngang der man kunne gjemt seg bak skjortekragen og smyget seg inn uten at noen kunne se.

Neida. Vi trenger ikke det. For de av dere som kjenner på motstand for å melde seg på et kurs, og være eneste hane i høneflokken, så finnes det i dag – på svært mange steder, egne kurs for menn.

Trond går i dag på kurs hos Rune, og har vært hane blant både høner og haner!

Les også: Dette får du på Roede Mann

Dersom du er en av de som ligger i faren for å utvikle for eksempel diabetes eller andre livsstilssykdommer, så kan jeg røpe at å endre livsstil, hjelper deg i riktig retning mot å kvitte deg med disse.

Noen trenger bare å kutte ned kraftig på Coca Cola-inntaket, andre trenger informasjon om hva som er smart å spise og ikke.

Sigurd Nybø er en av hanene, som har fått hjelp blant hønene på Roede-kurs.

Så om du er kvinne eller mann: Vi er her for å hjelpe nettopp deg! Vi er flere kursledere i Bergen som tilbyr kurs for menn, og disse kursene er fulle av “guttehumor” og glimt i øyet.

I følge vår regionssjef, Linda Hetlevik kan latterbrølene fra Runes kurs for menn, høres langt ut forbi veggene på Nesttun hvor han holder kursene sine. Jeg kan selv ikke love ekte mannehumor – da jeg faktisk ( i hvert fall sist jeg sjekket) er kvinne, men skal strekke meg langt i å komme så nær som mulig. Jeg starter øvingen ved å være høne på veggen, på Runes kurskveld denne uken.

Ikke noe trist og grått her i gården!!

Påmelding til mitt Roede Mann kurs, på Bryggen i Bergen: Roede Mann på Bryggen i Bergen

Fortvil ikke. Er du fra andre steder eller andre byer i landet, så ta kontakt med oss – så sjekker vi hvilke kursledere i ditt området som tilbyr nettopp Roede Mann.

Og er det ikke et tilbud – så kan det være greit å huske på at både Rune og Sigurd – på bildene over, har gått ned i vekt på kurs sammen med kvinner. Det kan være svært så morro det også!

Velkommen på kurs skal du være, enten du er høne eller hane!

Hilsen Charlotte

Powered by Labrador CMS