Kaloriallergi

Det er kurskveld nummer tre på Landås, her i Bergen. Praten går lett rundt bordet, og har gått fra pinlig stille – til flytende og fritt på noen få uker. Jeg smiler, og kjenner at den viktige gruppedynamikken har begynt å sette seg.

Neon av deltakerne mine er businessfolk, og reiser en del i jobbene sine. Praten rundt dette med hotellopphold og konferanser kommer opp med jevne mellomrom på kursene våre. Jeg opplever ofte, når folk skal ut å reise, at ser de på meg med håp i øynene. De regner nesten med at jeg har noe veldig lurt innen sjangeren HOKUS POKUS å by på, slik at de skal komme gjennom oppholdet uten å måtte “jobbe ekstra”. Men jeg har nok dessverre ikke det..

Jeg kan dessverre ikke trylle..

Roedemetoden teller i aller høyeste grad, like mye når du er på et hotell eller en konferanse, som ellers i livet. Den nye livsstilen din, den må du ta med deg også der.”

De aller fleste er jo fullstendig klar over dette allerede.. men det er jo lov å prøve seg! Vi pleier derfor ofte, når dette temaet er oppe, å dele de heteste tipsene med hverandre.

Gruppens hotteste tips til deg som skal på konferanse:

  • Vær mett når du drar til flyplassen, og smør med deg en matpakke til reisen..
  • Gå om kapp med de som bruker rullebånd og rulletrapp!
  • Kjøp med deg knekkebrød, frukt og mellommåltid som du har på hotellrommet og lett kan putte i veska..
  • Ha med joggesko, start dagen med 15 minutter ut og 15 tilbake..
  • Det serveres omtrent alltid deilig vann , både med og uten bobler, ved siden av kaffeautomaten. Nyt!
  • Stå over kaker og andre energibomber som kun gir rask blodsukkerstigning..
  • Hold på måltidsrytmen
  • Spis middag, men vær forsiktig med sauser, dressinger og lignende..
  • Smak på desserten, men ikke spis hele..
  • Velg svart kaffe!

Her fra Storefjell Høyfjellshotell.. hvor jeg fant deilig og sunn dessert!

Les også mitt tidligere innlegg: Hotellfrokosten

En av mennene på kurset mitt, satt nesten og kvidde seg litt til uken han hadde foran seg. Han skulle nemlig nettopp på en slik jobbreise, med møter, middager og fristelser. Det var da en av de andre deltakerne, med glimt i øyet, mente at det burde være et eget avkryssningsfelt for kalloriallergi når man hadde slike opphold på hotell foran seg.. ? Ja.. det hadde jo vært noe..

Noe avkryssningsskjema kan vi nok se langt etter. Men, inspirerende nok, tok mannen likevel situasjonen i egne hender etter denne kurskvelden. Han sendte likegodt en mail til hotellet, der han spurte om det var mulig å få tilrettelagt oppholdet litt, også til de som var opptatt av blodtrykk og hjerte – karsykdommer. Han skrev at han fulgte Roedemetoden, og var opptatt av å kunne velge sunnere alternativer både til frokost og til middag.

Mange bekker små.. Bli med på dugnaden, da!

Og kanskje en slik “dugnad” hadde gjort susen? Blir du med å sende mail neste gang du skal på et hotellopphold? Innholdet i mailen kan jo være noe slikt som dette:

Kjære hotelldirektør

Jeg er opptatt av å ta vare på helsen min, og ønsker å kunne spise sunt og fargerikt også når jeg er på reise i jobben min. Jeg har vært på mange hotellopphold før, og vet at tilgang på kaker og desserter pleier å være rikt og variabelt. Ofte har jeg dessverre kjent på, at jeg savner større tilgang på å kunne velge mellom sunne alternativer til mellommåltider, middager og desserter. Jeg håper derfor at jeg kan bidra til at dere øker fokuset på dette, ved å sende denne mailen. Jeg håper, at jeg kan glede meg like mye over god og deilig mat på mitt opphold, som det alle andre gjestene deres gjør.

Skulle du ønske å snakke med meg, er det bare å ta kontakt.

Med vennlig hilsen, xxx

Les også: Hotell Candyland

Som i alle andre sammenhenger.. man kommer ikke videre, eller kan forvente utvikling, om man ikke våger å si ifra.

Det trenger ikke være verre enn som så. Og hva er det verste som kan skje?

Jeg sier ALLTID ifra når det er noe.. men skal bli bedre på å ønske meg sunnere alternativer på hotellene jeg besøker!

Unna vei – her kommer jeg – hilsen,

fra Charlotte

Powered by Labrador CMS