Kroppen er toppen!

Tenk så heldig vi er, mange av oss. Vi har fem fantastiske fingre på hver hånd, og samme antall tær på hver fot. På toppen har vi et unikt hode, med evne til å tenke og handle. Vi har legger og knær, rumpe, mage , lår og armer. Alt satt sammen i et system som gjør at vi klarer det aller meste.

Kroppsdeler – alle med sin unike funksjon.

En god venninne av meg spurte meg for ikke så lenge siden, om jeg ikke kunne skrive et innlegg som het “Kroppen er toppen“, da med en pekepinn mot kroppshysteriet som råder i alle kanaler. Jeg sa at det kunne jeg godt gjøre, men da med et forbehold.

Av og til kjenner jeg at jeg blir litt matt når jeg leser eller ser innlegg som retter pekefinger mot oss som jobber innen livsstilsendring. Det sies at vi er kyniske som skor oss på folk som er overvektige, at vi skaper kroppspress og at man skal være glad i den kroppen man har.

Jeg, blant mange andre innen denne bransjen, har aldri jobbet og stått på for å hjelpe andre mennesker med hovedmål at de skal se ut som en supermodell. Det stikker nemlig mye dypere enn som så!

Helt A4. Langt fra sixpack og ingen perfekt trente overarmer. Men ganske så sprek!

I et av mine seneste innlegg, Eple og pære skriver jeg litt om hvordan  kroppen lagrer fett på ulike steder, og om hvorfor magefettet er farligere enn “rumpefettet”. De aller fleste av oss vet at det finnes utallige helseutfordringer knyttet til det å være overvektig. Jeg har selv kjent på kroppen hvor tungt det kan være, både psykisk og fysisk, å slite med overvekt. Kroppen min var ikke toppen den gangen.

Det vakre med mennesker, er ikke hvor mange kilo de er, det er hvordan de behandler andre mennesker. Hvordan de opptrer, påvirker og lever.

Men kroppen kan være toppen

Kroppen er toppen, med celulitter, hengepupper og rynker på hendene. Med aldertegn og valker når vi sitter. Man trenger ikke være supertrent og ha sixpack. Vi skal selvsagt være fornøyd med den vi er, hvis vi klarer det.

Kroppen er toppen. Kan ta meg gjennom bevegelse, som gjør at jeg kan ligge strak ut på bakken etter økten og kjenne hvor deilig det er å ha en lettere kropp!

Les også mitt tidligere innlegg: Helse og skjønnhet

Helsegevinstene du får ved å være normalvektig er mange

  • Mindre “vondter”, spesielt i leddene dine.
  • Du får, mest sannsynlig, et lengre liv.
  • Du minsker risikoen for blant annet kreft, diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom.
  • Mange får mindre plager med hodepine.
  • Det er lettere å bevege seg.
  • Man reduserer risikoen for demens med 74 %.
  • Risikoen for søvnapnê blir redusert.
  • Man blir lettere gravid.
  • Mange blir lykkeligere.
  • Og enda mer til..

Hentet fra blant annet denne artikklen: 10 fordeler ved slanking

Alt dette kan man spise på en dag!

Listen er egentlig lang. Det er ingen av oss som jobber med Roede-metoden som roper på perfekt kropp. Vi roper på bedre helse, overskudd og økt velvære. Det får man ofte, om man kombinerer sunn og næringsrik mat med litt bevegelse.

Så ja, kroppen er toppen. Men ta godt vare på den!

Hilsen Charlotte

Powered by Labrador CMS