Luke 12 – Biceps curl

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Sideplanke og kjenner det bekken/mage/rygg i dag?

Dagens øvelse er: BICEPS CURL!

Er det noe de fleste av oss kan bli bedre på, så er det å trene armene. Biceps er en stor og viktig muskel som vi bruker hver dag i mange løft og hverdagslige gjøremål. Det kan derfor være fint å bygge den litt opp og fokusere på å styrke armene, på lik linje som lår og rumpe. Denne øvelsen viser jeg både med strikk og tyngre alternative elementer.

Fest midten av strikken under føttene og stå med et håndtak i hver hånd. Hold albuene i ro og trekk håndtakene opp mot skuldrene. Senk langsomt tilbake. Dette gjøres i sett på 3×10 repitisjoner!

Dersom du syntes strikkene dine ikke har nok tyngde kan du godt bytte håndtak mellom hendene, slik at strikken krysses på midten og da blir strammere (derav tyngre motstand). En slik strikk kan du få kjøpt her i vår nettbutikk.

Om du ikke har en slik flott treningsstrikk, så kan du bruke alternativ tyngde i armene. Jeg fylte 2 bæreposer med bøker hjemme..

De fikk cirka like stor tyngde i hver pose slik at begge armer får trent like mye.

Jeg hold da en pose i hver hånd og løftet opp – på linje som man gjør med strikkene.

Hold litt igjen når du slipper ned, slik at du trener armene måde på vei opp og ned igjen. Du skal gjenta øvelsen i sett på 3×10 repitisjoner.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 12 – Biceps curl dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS