Luke 13 – «Swimmer»

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Biceps-curl og kjenner det litt i overarmene i dag?

Det er herlig å se at så mange av dere fremdeles henger på. NÅ ER VI HALVVEIS DERE!!! Håper dere er klare for resten??

Dagens øvelse er: «Swimmer» (rygghev)

I dag er det selveste Lucia-dagen, og hvorfor ikke starte dagen med en liten «svømmetur» på kjøkkengulvet? Dette er en god øvelse for nedre del av ryggen (korsrygg) og er en viktig øvelse å gjøre som motøvelse til alle sit-upsene. Man husker som regel å trene magen godt, men glemmer at kjernemusklatueren må støttes begge veier. Derfor tenker jeg som så at denne øvelsen kommer godt med i dag.

Om du er gravid vil jeg anbefale at du står på knærne og gjør en diagonalstrekk (motsatt arm og bein i lufta) som også jobber med ryggen.

I denne øvelsen ligger du på magen med armene over hodet (se bildet over). Knip setet sammen og stram ryggmuskulaturen og løft overkroppen og armene opp fra gulvet (se bildet under). Hold stillingen i 3-5 sek. og senk overkroppen tilbake. Hvil tilsvarende før du gjentar øvelsen 10 ganger i 3 runder.

Her kan du også legge inn et lite svømmetak (derav navnet på øvelsen) når du holder overkroppen oppe fra underlaget.

Strekk frem armene og hold overkroppen fremdeles oppe fra underlaget….

… skyv så armene tilbake dit du startet…

..og avslutt repitisjonen med å senke brystet ned på matten i en hvilende posisjon igjen. Denne gjentas også 3×10 repetisjoner.

Husk at om du er gravid så kan du fint gjøre denne øvelsen på knærne og ta en diagonal strekk – hvor armer og bein strekkes ut samtidig på et og et motstridende bein/arm. Jeg vet flere av dere har etterlyst dette. Eller dere kan gjøre en annen øvelse. Det vitkigste er at du får gjort noe også i dag Dette klarer du, du har jo faktisk 12 andre øvelser som du finner her som du kunne tatt en «reprise på».

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens og god luciafeiring!

Innlegget Luke 13 – «Swimmer» dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS