Luke 16 – Pull-ups/Roing

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Omvendt sit-ups m/kjele og kjenner det litt i magen i dag?

Dagens øvelse er: Roing m/strikk og/eller pull-ups på bord!

I dag vil jeg gjerne vise dere en utrolig effektiv øvelse med bruk av de gode strikkene fra Abilica, som du finner her i Roedebutikken. Jeg bruker de ofte på kurs og hjemme for å få litt motstand i armøvelsene. Denne ro-øvelsen er supergod på øvre del av ryggen og hjelper deg med å bygge opp holdningen din (som for min del synker sammen bak dataskjermen på jobb).

Sitt med strake ben. Fest midten av strikken under føttene og hold et håndtak i hver hånd. Senk skuldrene og trekk håndtakene mot magen.

Pass på her at du presser albuene inn forbi midjen og rett tilbake. Du skal fokusere på punktet mellom skulderbladene. Det er der du skal jobbe! Hold øvelsen litt i spenn, før du slipper langsomt tilbake.

Om du ønsker mer motstand kan du krysse strikkene som jeg viser på bildet..

… og trekke tilbake på lik måte som i stad. Denne skal da gjentas som før i sett på 3×10 repetisjoner.

Dersom du ikke har en slik strikk, så har jeg lagt inn en alternativ øvelse i dag hvor du kan bruke en stang/gjerde ute eller et kjøkkenbord/kontorpult etc. Her vil du jobbe med litt andre muskelgrupper enn på forrige øvelse, men du vil få brukt både armer og overkropp en del her også. Om du fokuserer på å «spenne» litt god når du holder i opptrekket, så vil du nok også i denne øvelsen få tak i noen skulder/rygg muskler.

Legg deg under bordet med kroppen på utsiden av bordet. Hold fast i bordkanten (se bildet over).

Hev så kroppen din opp fra underlaget ved å trekke albuene på siden av kroppen din. Fokuser på samme stedet (mellom skulderbladene) når du trekker deg opp og prøv om du kan hold øvelsen litt før du slipper deg kontrollert ned igjen. Her løfter du så langt du klarer og repeterer som før 3×10.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 16 – Pull-ups/Roing dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS