Luke 19 – Step m/strikk

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Båten og kjenner det litt i mage/rygg i dag?

Dagens øvelse er: Step m/strikk!

Før trente jeg mye på treningsstudio og benyttet meg av deres utstyr. Nå kjenner jeg at det ikke er så lett og ikke minst like attraktivt når jeg like godt kan gjøre like gode øvelser hjemme ved bruk av noen enkle hjelpemidler. Disse rubberbandsene skal jeg derfor vise mer bruk av i dag.

Stå med skulderbreddes avstand og tre på deg rubberbandsen over foten. Hev så et og et bein for å få litt motstand i stepen.

Disse strikkene finnes i flere styrker, ut ifra hvor mye motstand du vil ha i øvelsen.

Men jeg skal love deg for at denne typen stepp er veldig krevende for lårene.

Gjør 3 x 10 repetisjoner (inkludert begge bein i 1 repetisjon).

Om du ikke har disse strikkene så kan du gjøre en litt annen øvelse i dag ved å jobbe deg nedover trappene med fokus på å holde igjen kroppen og høye ned i et «utfall» på vei ned.

Du går nærmest som vanlig nedover, bortsett fra at du nå lener deg litt tilbake i hvert steg og da jobber med motstanden i leggen (grunnet tyngden av kroppen) på vei ned.

Om du syntes du ikke merker noen effekt, ta et beins knebøy ved å stå med skulderbreddes avstand å bøy et og et bein samtidig som du holder det andre foran. Litt slik jeg viser i denne trappesatsen.

Du presser da opp og ned beinet du står på og vil da jobbe godt i både legg og lår, selv uten strikk. Her er det også 3×10 repetisjoner på hvert bein.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 19 – Step m/strikk dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS