Luke 2 – Planke

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse DIPS og kjenner det litt i overarmene i dag?

Dagens øvelse er: PLANKEN!

Planke er en øvelse som trener hovedsakelig mage/rygg. Fokuset er på kjernemusklatur i den statiske versjonen (der du holder øvelsen stille). Men dersom du som jeg skal vise i denne øvelsen, gjør en dynamisk (bevegende) utgave av planken så vil du også trene litt armer.

Stå på tærne og hold overkroppen fiksert på albuene (som vist på bildet over). Gå opp og ned fra/til albuene, slik at du blir stående med strake armer (som vist på bildet under). Du går da opp og ned fra utgangsposisjon for å ha gjennomført 1 repetisjon. Gjør så 10 slike før du tar en pause, og repiterer 2 runder til.

Dette er en krevende øvelse, men kan forenkles ved at du blir stående i en statisk planke som du holder i 30-60 sek og gjentar 3 ganger.

Du kan da enten stå slik i en lav planke på albuene med rumpa på lik linje med resten av kroppen.

Eller du kan gjøre som jeg beskrev over å ta en dynamisk versjon hvor du jobber deg opp og ned i lav og høy planke.

Dette er en øvelse som kan gjøres både vanskeligere ved å legge tyngde på ryggen eller enklere ved å holde en statisk versjon. Det viktigste er at du gjør en teknisk riktig planke med fokus på en stabil rygg/mage/rumpe som er «flat». Med andre ord ingen rumper i været eller knær i bakken..

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 1 – Dips dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS