Luke 21 – Wheel

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Supermann og kjenner det litt i hele kroppen i dag? Nå er det ikke lengre igjen til juleaften altså! Jeg vet noen sikkert har tatt ferie allerede, men det går fint an å ta disse øvelsene på hytta, på feire i varmere strøk eller på stuegulvet hjemme! Det er ikke noe unnskyldning for å gi seg helt ennå.

Dagens øvelse er: WHEEL knestående rulle-øvelse!

Jeg har tidligere testet ut dette «hjulet» på treningsstudio, og har nå fått mulighet til å teste det ut hjemme også. Dette er versjonen til Abilica, og vi selger den i vår nettbutikk her.

Denne øvelsen jobber du mye med mage (midtre- og nedre del) pluss musklene rundt ryggsøylen. Du blir STØL så det holder om du gjør denne riktig. Du kan også bruke ullsokker/catslides etc som skliunderlag. Jeg skal vise dere begge øvelsene.

Ved bruk av dette hjulet gjør du slik: Stå på knærne med et godt grep om rullen.

Fiksér mage- og korsryggregionen og slippoverkroppen framover, slik at du nærmest strekker deg framover. Pass på å ikke rullelenger enn det du har styrke til.

Du skal nemlig skyve deg opp og tilbake igjen til utgangsposisjon også – slik at du ikke faller sammen på magen her, men er i jevn bevegelse hele veien.

Dersom du skal gjøre det uten hjul, så kan du finne frem noen glatte sokker eller tilsvarende og gjøre øvelsen på parkett eller glatt gulv.

Stå da på tilsvarende måte som i stad med knærne under deg og armene paralelle med kroppen.

Skyv frem kroppen så langt du klarer og trekk deg sammen igjen til utgangsposisjon. Gjør øvelsen 3×10 repetisjoner.

Her viser jeg dere en gang til ved bruk av hjulet.

Det er tøffere enn det kanskje ser ut som, men du og du – for en god øvelse. Lykke til med innsurten nå før jul alle sammen! Det er snaaaart juleferie for alle sammen nå.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 21 – Wheel dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS