Luke 24 – Tre-punkt-hodestående

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Hunden/kobera og kjenner hjalp med litt tøy og bøy til i dag?

Dagens øvelse er: 3-punkts-hodestående!

Da er det juleaften allerede, og jeg tenkte at siste øvelse i adventskalenderen skulle være litt annerledes. De fleste har nå jobbet seg gjennom alle de foregående 23 adventslukene med både dynamiske og statiske øvelser med ulike utfordringer. Nå skal balansen og bevegeligheten til «persj», hvor dere skal få bryne dere på en hodestående øvelse.

Sett deg på knærne og prøv å plassere armer og hodet i en «trekant» hvor hodet er på «toppen» av trekanten og armene er nederst (se bildet over).

Skyv så fra med knærne slik at du bli stående på hodet, med armene og tærne i bakken.

Plasser så et og et bein på toppen av hver albue. Be gjerne om litt hjelp fra en «medhjelper» om du er usikke rpå hvordan dette skal gå.

Når du har fått begge beina oppe på albuene så stabiliserer du kjernemusklene (mage/rygg) og holder posisjonen i 20-30 sekunder før du forsiktig slipper deg ned igjen. Dette kan du gjenta flere ganger, eller si deg fornøyd med «bare» en!

Tusen takk for at dere har fulgt med gjennom hele desember og stått på selv om noen øvelser kanskje har vært i tøffeste laget! Dere er noen råtasser og jeg er mektig imponert over dere alle sammen. Ønsker dere alle sammen en riktig god romjul og håper dere har fått litt inspirasjon gjennom adventstiden på gode styrkeøvelser som enkelt kan gjøres hjemme. Ta de med dere i det nye året og jobb videre med egen utvikling. Jeg heier på deg!

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens og riktig god jul!

Innlegget Luke 24 – Tre-punkt-hodestående dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS