Luke 3 – Seteløft

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse PLANKEN og kjenner det litt i magen i dag?

Dagens øvelse er: SETELØFT!

Seteløft trener rumpa og bakside av lår, pluss midtre del av ryggen. Denne øvelsen kan du enkelt gjøre på stuegulvet eller der du måtte befinne deg og er super-effektiv om du kniper skikkelig i baken.

Ligg på rygg, bøy begge beina og la føttene hvile på matten. Stram mage og sete. Løft setet opp fra matten til det er en strak linje mellom skuldre og knær. Hold i 2-3 sekunder, å tilbake til utgangsposisjon. Gjenta 10 ganger slik at du får 1 sett, som deretter gjøres 2 runder til.

Viktig: Ikke svai i ryggen!

Denne styrkeøvelsen kan du gjøre vanskeligere ved å løfte en fot – enten rett fremfor deg..

…eller strakt over kroppen! Dersom du løfter en fot bør du veksle på sidene i de ulike settene slik at du trener begge sider av kroppen.

Dersom du syntes dette var enkelt kan du legge på vekt over bekkenet (et barn som vil være med eller en vektstang) eller legge deg på en benk med øvre del av ryggen slik at du får en lengre distanse ned til gulvet.

For de som nettopp har født eller er gravide kan denne øvelsen brukes til å «knipe» på vei opp og passe litt på stabilitet i bekkenet. Det gjelder egentlig ALLE – med kjenn etter hva du klarer og tilpass øvelsen etter egen styrke.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 3 – Seteløft dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS