Luke 5 – Knebøy

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Skrå mage m/kjele og kjenner det litt i magen i dag?

Dagens øvelse er: KNEBØY!

Jeg viser denne øvelsen i flere versjoner for å vise at det finnes mange varianter av denne klassiske og effektive bein/rumpe-øvelsen som får deg til å aktivere de største musklene på kroppen.

Stå med føttene i skulderbreddes avstand. Bøy ned til ca. 90 grader i knærne og press opp igjen. Hold ryggen rett og blikket fram.

Alternativt kan den dype sittestillingen holdes i noen sekunder før du presser opp igjen.

Du kan gjøre tilsvarende øvelse ved bruk av disse praktiske rubberbandsene for å få umiddelbar utfordring i stabilitet rundt knær, hofte og lår. Du kan enten bruke en eller flere strikker for økt motstand. Spenn beina fra hverande. Stå med føttene i skulderbreddes avstand. Bøy ned til ca. 90 grader i knærne og press opp igjen. Hold ryggen rett og blikket fram.

Denne øvelsen er kjent og en basic styrkeøvelse som de fleste har sett før. Men den skal ikke undervurderes. Her kan du bli skikkelig støl om du gjør den riktig. Den kan gjøres vanskeligere ved å øke tyngde på skuldre ved bruk av frivekter, et barn på skuldrene eller vektvest.

Dersom du syntes det er vanskelig å forstå hva jeg gjør, så kan du forestille deg eller faktisk sette deg på en stol som du skal komme deg opp av.

Reis deg opp og knip sammen baken. Hold øvelsen før du forsiktig setter deg (nesten!) ned igjen før du reiser deg opp å gjentar til du kommer til 10 stk.

Alle settene skal taes i 3 ganger 10 runder før du er ferdig med øvelsen. Dette er en forenklet versjon av den ordinære knebøyen jeg viste deg først.

Teknikk er også viktig på knebøy. Derfor viser jeg på dagens øvelse noen ekstra bilder av holdningen min.

Stå rett i kroppen når du starter knebøyet.

Se fremover og dytt rumpa litt «ut» bak deg og bøy ned så langt du klarer med en rak rygg før du presser deg opp igjen. Du skal helst komme deg under knehøyde, før du holder litt og deretter presser opp igjen!.

Et lite tips kan være å ha tyngden på hælene, slik at tærne vifter litt fra gulvet. Da gjør du øvelsen bra og vil i samme slengen muligens få bedret balanse og kroppskontroll! Litt balanse er jo nemlig viktig. Om du vil utfordre deg selv kan du stå på en bosu-ball eller noe annen ulent underlag som tester balansen når du gjør øvelsen.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 5 – Knebøy dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS