Luke 9 – Skrå sit-ups

Jeg håper dere alle fikk til gårsdagens øvelse Push-ups og kjenner det litt i brystet i dag?

Dagens øvelse er: SKRÅ SIT-UPS!

Ligg på ryggen med bøyde ben opp fra gulvet (kan også bli værende på gulvet). Hold den ene armen bak hodet, og den andre litt ut til siden. Løft hodet og overkroppen og drei i retning av det ene kneet. Korsryggen holdes i gulvet. Gjenta til motsatt side.

Hold fokus på midtre del av magen og jobb gjennom alle repitisjonene 10 på hver side, som da gjentas i tilsammen 3 runder.

Om du vil ta med beina på øvelsen så kan du slenge med noen diagonale opptrekk hvor kneet møter albuen din i selve øvelsen.

Da jobber du med hele kroppen gjennom alle settene, og ikke bare de skrå magemusklene.

Jeg viser også gjerne noen ekstra sit-ups øvelser du kan slenge på eller i mellom settene dersom du ønsker det. I stede for en vanlig sit-ups med veina i gulvet kan du utfordre deg selv litt ved å holde de oppe!

Løft da opp øvre del av rygg og «crunsh» sammen magen uten å løfte korsryggen opp av underlaget.

… og jobbe deg forsiktig tilbake. Du kan også heve beina helt opp til værs for mer utfordringer i magen.

Jeg har fått en del spørsmål fra nybakte mødre om de kan ta mageøvelser eller ei. Her er vi nok veldig forskjellige i forhold til hvor fort man kommer seg etter fødsel med tankte på skilte magemuskler. Ta en liten test på deg selv, ved å ligge på ryggen og løfte litt opp i en «sit-ups». Om du får en eller flere fingre mellom de midtre magemusklene over navlen, så må du nok vente litt mer til muskulaturen får trukket seg tilbake. Om man presser kroppen for tidlig kan man nemlig risikere å utvikle brokk eller hindre muskulaturen å fortette seg igjen. Jeg er ingen ekspert på temaet, men rådfører deg til å gjøre en annen øvelse om du er usikker.

Husk å enten kommentere under innlegget her med “gjennomført” når du har gjennomført øvelsen, legg en kommentar “gjennomført” på Facebook under linken eller tag et bildet på Instagram med #styrkekalender #roede og @linephoto for å være med i trekningen av dagens lodd til hovedpremien som trekkes på juleaften!!

Lykke til folkens!

Innlegget Luke 9 – Skrå sit-ups dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS